top of page

Vielä viimeinen ennen maajoukkuetaukoa – Näädät Kymenlaaksoon KTP:n vieraaksi


BC Nokia pelaa perjantaina 19.11. viimeisen ottelunsa ennen MM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Näädät matkustaa Kotkaan, jossa vastaan tulee KTP-Basket klo 18:30.


Missä mennään?


Joukkueet ovat sarjataulukossa miltei käänteisessä järjestyksessä. Neljän voiton ja seitsemän tappion BC Nokia on nyt kymmenennellä sijalla, kun taas KTP on nyt neljäntenä kuudella voitolla ja viidellä tappiolla.


Korisliiga on hämmentävän tasainen tällä hetkellä, jos ei lue mukaan kärkikolmikkoa (Kauhajoki, Kouvot, Helsinki Seagulls) taikka yhden voiton Korihaita, joka on 12. sijalla.


KTP:llä on allaan yksi voitto, joka tuli keskiviikkona Bisons Loimaata vastaan vieraissa 60-77. Sitä ennen kotkalaiset hävisivät Kymenlaakson paikallisottelussa Kouvoille. Samoin Näädillä on allaan voitto, kun tiistaina nokialaiset käänsivät peli-ilmeensä täysin kotikentällään Korihaita vastaan.


Joukkueet kohtasivat edelliskerran Korisliiga-kauden avausottelussa Nokian palloiluhallilla, mikä päättyi Näätien voittoon 88-86.


Tarvitsemme täydet 40 minuuttia korkeaa energiaa KTP:tä vastaan. Meidän pitää pystyä keskittymään jälleen epäitsekkääseen hyökkäyspeliin ja voittamaan yksi vastaan yksi puolustuksessa. – Greg Gibson

KTP-Basket, Kotka


Miesten Korisliiga-tasolla tulokaskoutsi Roope Mäkelä on saanut KTP:n hyvään vireeseen alkukaudesta. Keskiviikkoisen Bisons-matsin voitto varmisti, että kotkalaiset säilyttivät neljännen sijansa ja joukkue sai kotiedun Suomen Cupin puolivälieräotteluun.


Voitto tuli, vaikka joukkueessa ei ollut yhtään kaksimetristä, kun Flenard Whitfield ja Remu Raitanen olivat poissa kokoonpanosta loukkaantumisten takia.


Viikko sitten KTP palkkasi kokoonpanoonsa viidennen ulkomaalaisvahvistuksen, kun 196-senttinen yleispelaaja Antwon Lillard liittyi joukkueen vahvuuteen. Syynä on ensisijaisesti aikaisempien vahvistuksien kehnot tehot hyökkäyspäässä.


Yksikään ei kuitenkaan ole saanut – ainakaan vielä – potkuja, vaan KTP pyörittää tästä edespäin viiden vahvistuksen rulettia, jossa neljä saa pelata yksittäisessä matsissa.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Joonas Lehtoranta


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja olisi luonnollisesti loistavasti kauden aloittanut Remu Raitanen, mutta hänen esiintymisensä ottelussa on vielä epävarmaa (GTD 50%).


Joonas Lehtorannalle pistettiin joskus vuosia sitten isot odotukset monien toimesta, puhuttiin ihan huippulahjakkuudesta. Nämä olivat muiden odotuksia ja muiden asettamia leimoja. Tämä tiedottaja voi olla väärässä, mutta vasta viime keväällä hänen omasta suustaan luettiin, että jo jonkin aikaa ammattilaisuus Euroopassa on hänen haaveenaan. Hän sanoi sen, mitä hän itse haluaa.


Haave toteutui ainakin hetkeksi, kun Lehtoranta pelasi viime kevään Hollannin pääsarjaa ja ensimmäistä kertaa urallaan ulkomailla.


Välittämättä muiden odotuksista, totuus on, että Lehtoranta on jo nyt, 27-vuotiaana, tehnyt hyvin merkittävän uran Korisliigassa ja tehnyt omalla panoksellaan liigasta paremman. Kyseessä on jo kahdestoista kausi kotimaan pääsarjassa, joka on lähtenyt käyntiin 8,4 pisteen, 2,8 levypallon, 3,5 syötön ja 1,4 riiston keskiarvoilla.


Kolmoset Lehtorannalta ovat uponneet tällä kaudella vain 12,1 prosentin tarkkuudella, mutta eiköhän siihenkin ole pitkässä juoksussa tulossa parannus. Kyseessä on kuitenkin pelaaja, joka on heittänyt läpi uransa kolmoset 31,2 prosenttia ja edelliskaudella 40,4.


Lehtoranta tuntuu olleen Korisliigassa pienen ikuisuuden, mutta parhaat vuodet hänellä on vasta edessäpäin. Eiköhän hänella avaudu vielä toinenkin mahdollisuus pelata ulkomailla.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Antwon Lillard


KTP:n uusin vahvistus, Antwon Lillard pelasi Bisonsia vastaan 16 minuuttia tilastoiden neljä pistettä ja yhden levypallon. Takana oli tietenkin pitkä lento ja vasta yhdet harjoitukset joukkueen mukana.


Ymmärrettävästi kaveri oli hieman hukassa, eikä hänen todellista tasoaan voida todeta edes vielä perjantaina. Jonkinlaisen kuvan hänestä voi ainakin saada, että onko hän ratkaisu KTP:n vahvistusongelmiin.


Missä ja miten?


  • KTP-Basket – BC Nokia, pe 19.11.2021 klo 18:30 @ Steveco Areena, Kotka

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page