top of page

Tervetuloa takaisin Nokialle, Niko Mattila


BC Nokian Korisliiga-joukkue on solminut kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen mieluisan paluumuuttajan kanssa, kun Niko Mattila, 28, palaa takaisin Näädät-paitaan.


Mattila edusti BC Nokiaa yhtäjaksoisesti viisi vuotta aina pronssikaudesta 2015-16 kauteen 2019-20 asti. Edelliset kaksi kautta 192-senttinen takapelaaja pelasi Joensuun Kataja Basketissa, jossa edelliskaudella hän tilastoi keskimäärin 6,9 pistettä, 1,6 levypalloa, 3,0 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden. Kolmosensa Mattila heitti 40,5 prosentin tarkkuudella.


Hienoa palata kotiin. Kyllä Nokiasta ehti muodostua jo koti, jota ehkä vähän myös kaipasi, koska olen täältäpäin kotoisin. Hienoa tulla takaisin kuuntelemaan Alakulman mökää kotijoukkueen paidassa. Toivottavasti saadaan kasattua hyvä joukkue ja mökki täyteen. – Niko Mattila

Mattila on pelannut urallaan jo peräti 11 kautta Korisliigaa, jossa hänelle on kokonaisuudessaan kertynyt 352 ottelua. Pronssimitalin lisäksi Mattilalta löytyy Suomen cupin mestaruus kaudelta 2011-12. Nuorten maaotteluita hän on pelannut yhteensä 84 kappaletta.


Tilastollisesti Mattila pelasi parhaan kautensa juuri kaudella 2019-20 Nokian paidassa: 10,8 pistettä, 2,7 levypalloa, 3,9 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden. Tällöin päävalmentajana toimi ensimmäistä kauttaan BC Nokiassa Greg Gibson.


Niko tuntee minut, minä tunnen Nikon. Niko tuo paljon asioita joukkueeseen aina kokemuksesta kovuuteen. Hän on sen tyyppinen pelaaja, joista pidän eli monipuolinen. Hän pystyy pelaamaan pelinrakentajaa ja heittävää takapelaajaa, pallon kanssa ja ilman palloa sekä puolustamaan montaa pelipaikkaa. – Greg Gibson

Mattilan lisäksi BC Nokian sopimuspelaajiin kuuluvat Antti Ahonen ja Hugo Boman. Joukkuetta valmentaa Greg Gibson ja Tero Vasell. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page