top of page

Susijengi Rising Starsin Tomas Murphy liittyy Näätiin kaksivuotisella sopimuksella


BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen tänä kesänä Susijengi Risings Starsissa pelanneen Tomas Murphyn, 25, kanssa. 204-senttisen Murphyn sopimuksen toisessa vuodessa on ulkomaanoptio.


Suomalaisille tutun yhdysvaltalaissuomalaisen Murphyn veljeskatraan nuorin pelasi päättyneellä kaudella Nova Southernin yliopistossa NCAA:n kakkostason mestarijoukkueessa. Murphy sai peliaikaa vähän alle kymmenen minuuttia per ottelu 4,6 pisteen ja 2,4 levypallon keskiarvoilla.


Ennen tätä kautta Murphyn edellinen kokonainen pelikausi oli 2018-19, jolloin hän pelasi vielä NCAA:n ykköstasolla Northeasternin yliopistossa. Sieltä hän siirtyi Vermontin kautta hakemaan lisävauhtia kakkostasolta.


Murphy on pelannut urallaan 11 ottelua Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa ja tänä kesänä kolme ottelua Susijengi Rising Starsissa eli Suomen haastajamaajoukkueessa.


– Päätin tulla Nokialle, koska tunnen sen olevan paras paikka käynnistää ammattilaisurani. Kun tapasimme Coach (Greg) Gibsonin ja GM Marko Pirhosen kanssa, niin tunnuimme olevan samalla sivulla ensi kauden ja urani suhteen, Murphy kommentoi.


Greg Gibson valmensi Tomasin veljeä Alex Murphya Kataja Basketissa kaudella 2017-18. Murphy uskoo, että hän tulee oppimaan paljon Gibsonilta ja odottaa innolla ammattilaisuransa alku.


– Pelaaminen ammattilaisena on ollut unelmani jo nuoresta iästä. Olen työskennellyt lujaa vastoinkäymisten ylitse. Uskon, että olen fiksu ja taitava pelaaja, joka pistää voittamisen kaiken edelle.


– Kun olen kasvanut Suomen passin kanssa, niin olen innoissani, että pääsen takaisin juurilleni ja viettämään aikaa Suomessa!


Murphy on Näätien viides julkaistu sopimuspelaaja. Lisää sopimusuutisia on luvassa vielä tällä viikolla.


– Olen todella iloinen, että saimme Tomasin. Hän on taatusti pelaaja, jolla on parhaat vuoden edessäpäin. Hänellä on paljon töitä edessä, jotta hän pääsee sisään eurooppalaiseen pelityyliin, mutta hän on työntekijä, joka on aina valmis kehittymään.


BC Nokialla on julkaistut pelaajasopimukset ensi kaudesta Niko Mattilan, Elias Sauramon, Antti Ahosen, Hugo Bomanin ja Tomas Murphyn kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page