top of page

Suomen Cup: ”Kuin lähtisi Las Vegasiin pelaamaan talon rahoilla”


BC Nokian pelit jatkuvat lauantaina 30. tammikuuta Töölön Kisahallissa Suomen Cupin ottelulla, jossa vastaan tulee Helsinki Seagulls. Näädät lähtee otteluun meillä ei ole mitään hävittävää -asenteella.


Missä mennään?


Liittohallituksen päätöksellä Suomen Cupin puolivälierät poistettiin ja tällä kaudella Suomen Cup pelataan neljällä joukkueella suoraan välieristä. Rankingissa määrittelyhetkellä neljäntenä ollut BC Nokia kohtaa siis välierissä Helsinki Seagullsin, joka oli ja on Korisliigan sarjakärki.


Lähtökohdat ovat ilmiselvästi epäedulliset nokialaisille: Näädät pelaa yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella, Seagulls täydellä neljällä. Mutta olisi ne ollut jo ennen ulkomaalaispelaajien lähtöäkin. Stadilaiset ovat selkeä sarjakärki, joka oli keskiviikkoon asti voittamaton…


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa)


Helsinki Seagulls


Tähän viikkoon asti Seagulls porskutti voitosta toiseen. Neljäntoista (!) ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona Kauhajoella, kun Karhu Basket kaatoi kevään ennakkosuosikin kuudella pelaajalla, joista jokainen oli ns. home grown -pelaaja. Karhun Okko Järvi pisti Korisliigan ennätyslistat uusiksi säkittäen käsittämättömät 47 pistettä. Eikä Bojan Sarcevic ollut sen hullumpi 30 pisteellä ja kuudella syötöllä.


Koripallo ja urheilu on siitä jännää, ettei ennakkosuosikit aina voita. Jokainen ottelu on oma kokonaisuutensa. Lauantaina klo 17:00 Töölön Kisahallissa vierasjoukkueella ei ole mitään hävittävää.


Menemme pitämään hauskaa. Vähän kuin lähtisi Las Vegasiin, joku antaa sinulle viisi tonnia ja pelaat talon rahoilla. Aiomme aiheuttaa sekasortoa ja katsoa, jos meillä on mahdollisuudet voittaa peli. – Greg Gibson

Voiton kairaaminen on kuitenkin valtava haaste. Laatuvahvistusten lisäksi Seagullsin kotimainen runko hakee vertaistaan kotimaassa.


  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Shawn Huff, Tuukka Kotti, Antti Kanervo, Timo Heinonen, Max Besselink

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Kendale McCullum, Porter Troupe, Wayner Martin Jr, Corban Collins


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Shawn Huff


Keskiviikkoinen mahalasku Kauhajoella on varmasti sisuunnuttanut kokeneemmankin sotaratsun. 36-vuotias Susijengi-kapteeni pelaa erinomaista kautta, mutta jäi Karhua vastaan pisteissä pyöreään nollaan. Kolmoset kolisivat raudoissa 0/5.


Huff alkaa olemaan ammattilaisuransa loppumetreillä ja palkintokaappiin varmasti mahtuu vielä pari pystiä ja mitalia tuomaan muistoja eläkepäivien ratoksi.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Corban Collins


Marraskuun lopussa Seagulls purki sopimuksensa kanadalaisen Mambi Diawaran kanssa, joka painoi menemään kymmenen peliä 5,2 pisteen ja 2,5 levypallon keskiarvoilla. Neljättä ulkomaalaisvahvistusta saatiin odottaa viime viikolla asti, kun Seagulls tiedotti Corban Collinsin saapuvan vahvistamaan joukkueen takakenttää.


Jos jokin heikkous Seagullsilla on ollut aikaisemmin, niin se on ehkä sijoittunut takakentälle, jossa pallonkäsittelyvastuu on pitkälti henkilöitynyt huipputaitavan Kendale McCullumin harteille. Collins on hankittu nimenomaan helpottamaan McCullumin kuormaa.


Collins pelasi debyyttinsä keskiviikkona tilastoiden 10 pistettä, kolme levypalloa ja 4 syöttöä reilussa 23 minuutissa.


Missä ja miten?


  • Suomen Cup, välierät

  • Helsinki Seagulls – BC Nokia, la 30.1.2021 @ Töölön Kisahalli, Helsinki

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page