top of page

Pudotuspelit: Kauhajoki on ”hyvä sekoitus vähän kaikkea”


BC Nokia aloittaa Korisliigan-pudotuspelit sunnuntaina 14.3. klo 18:00 Kauhajoella, kun Näädät saa vastaansa puolivälieräparinsa Kauhajoen Karhu Basketin ensimmäistä kertaa. Pudotuspelit pelataan ilman yleisöä, mutta ottelut ovat katsottavissa Ruutu+:lta.


Karhu Basket on kokenut, monien muiden Korisliiga-joukkueiden tavoin, ylä- ja alamäet kauden aikana. Loukkaantumiset vaivasivat alkuvuodesta kauhajokisia aika pahastikin, mutta hiljalleen joukkue on kerännyt luunsa ja näillä näkymin saa lähes täyden kokoonpanoon pudotuspeleihin.


Kauhajoki sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, vaikka päätyikin tasapisteisiin Tampereen Pyrinnön kanssa. Keskinäiset ottelut lopulta ratkaisivat, että Pyrintö sai pykälän paremman sijoituksen pudotuspeleihin.


Pudotuspelit pelataan paras seitsemästä -systeemillä, mikä tarkoittaa, että ensimmäinen joukkue, joka yltää neljään voittoon, etenee seuraavalle kierrokselle.


Pudotuspeliennakossa sukelletaan Karhu Basketin pelaamiseen saloihin, kun oppaana on BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson.


”Hyvä sekoitus vähän kaikkea”


Jälleen kerran Kauhajokeen on onnistuttu houkuttelemaan joukkue, jonka monipuolisuus näkyy hyökkäyspäässä. Näätien päävalmentaja Gibson luonnehtii Karhua joukkueeksi, josta löytyy ”hyvä sekoitus vähän kaikkea”.


He hyökkäävät dynaamisesti ja heidän tilankäyttönsä on erinomaisella tasolla. Heillä on paljon pelejä, joista löytyy myös toinen vaihtoehto, jos ensimmäisen ottaa pois.

Luonnollisesti Bojan Sarcevic on Karhun hyökkäyksen katalysaattori; mies, jolla on pallo käsissään paljon ja niin myös joukkue haluaa. Bosnia-Hertsegovina-lähtöinen Sarcevic on tilastoinut tällä kaudella 11,1 pistettä, 3,3 levypalloa ja 7,5 syöttöä ottelua kohden. Syöttökeskiarvo on hänen Korisliiga-uransa korkein. 33-vuotias Sarcevic, muiden eurooppalaisten huippupelinrakentajien tavoin, on siis parantunut viinin tavoin vuosi vuodelta.


Suomalaispelaajista Okko Järvi pelaa nuoren uransa parasta kautta 16,2 pisteen, 3,5 levypallon ja 3,5 syötön keskiarvoilla. Järvi on monipuolinen heittäjä, joka on viimeistään tällä kaudella, nostanut myös merkittävästi taitotasoaan pelaajana, joka pystyy luomaan heittopaikkoja itsensä lisäksi myös muille.


Karhulta löytyy myös viisi ulkomaalaisvahvistusta: Collin Malcolm (17,2/6,1), Anthony Hilliard (8,3/4,1/2,9), Osasumwen Osaghea Jr (17,7/10,4), TJ Holyfield (14,9/6,7) ja Näätien aikaisemmin tänä kautena edustanut Jeff Garrett Jr (14,4/9,6).


Heiltä löytyy työkaluja koko pakillinen. Emme pysty keskittymään vain yhteen pelaajaan. Holyfield heittää kolmosensa 50 prosentilla, Malcolm tekee 17,7 pistettä per peli, Osaghea hakee 10,4 levypalloa per peli ja me kaikki tiedämme, mihin Garrett pystyy.

Viisi ulkomaalaisvahvistusta tuo myös Karhulle mahdollisuuden lepuuttaa yksittäistä ulkomaalaispelaajansa, joka on iso etu seitsemän ottelun pudotuspelisarjassa.


Niskanen luo painetta palloon, Osaghea siivoaa heitot


Puolustuksessa Karhu luottaa aggressiiviseen miespuolustukseen. Aivan heidän peruspuolustuksensa lisäksi muita puolustuksia, kuten paikkapuolustusta, ei ole pahemmin runkosarjan aikana nähty, mutta kyseessä on pudotuspelit, kaikkeen pitää olla valmiina.


Puolustuksessa iso tekijä on Antti Niskanen, joka oli sivussa runkosarjan muutaman viimeisen ottelun, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa pudotuspeleissä.


He tietävät, milloin painaa kaasua. Kokemuksen kautta he haistavat, milloin painostaa palloa lujaa ja he tekevät erinomaista työtä sen kanssa. He pystyvät myös mukautumaan ja reagoivat nopeasti vaihtuviin tilanteisiin.

Korin läheisyydestä taas Karhulta löytyy pelote, jollaista harvalla Korisliiga-joukkueella on. Osaghae ei vain seitsemällä ottelulla ole oikeutettu virallisille paikalle torjuntatilastoissa, mutta jos olisi, niin hän olisi ykkösenä 2,7 torjunnalla.


Kauhajoki – BC Nokia -puolivälieräparin otteluohjelma:


  • Su 14.3. klo 18:00 Kauhajoki – BC Nokia @ Kauhajoen liikuntahalli

  • Ti 16.3. klo 18:30 BC Nokia – Kauhajoki @ Nokian palloiluhalli

  • Pe 19.3. klo 18:30 Kauhajoki – BC Nokia @ Kauhajoen liikuntahalli

  • Su 21.3. klo 18:00 BC Nokia – Kauhajoki @ Nokian palloiluhalli

  • Ti 23.3. klo 18:30 Kauhajoki – BC Nokia @ Kauhajoen liikuntahalli *

  • To 25.3. klo 18:30 BC Nokia – Kauhajoki @ Nokian palloiluhalli *

  • La 27.3. klo 18:00 Kauhajoki – BC Nokia @ Kauhajoen liikuntahalli *


* Tarvittaessa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page