top of page

Pirkanmaan paikalliskamppailu Nokialla – Pyrintö saapuu Näätien sunnuntaivieraaksi


Sunnuntaina 5.12. klo 17:00 Nokian palloiluhallilla nähdään Korisliiga-kauden toinen Pirkanmaan paikalliskamppailu, kun Tampereen Pyrintö saapuu BC Nokian vieraaksi.


Missä mennään?


Parin viikon mittainen maajoukkuetauko on takana ja Korisliiga-joukkueet palaavat runkosarjaotteluihin viikonlopun aikana. BC Nokia ja Pyrintö kohtaavat todellisessa herkkupalassa, joka on kuluvan kauden toinen Pirkanmaan paikalliskamppailu.


Kahdentoista pelatun ottelun jälkeen Pyrintö on ylemmän loppusarjan alapuolella, seitsemäntenä sarjataulukossa. BC Nokia taas on kolme pykälää alempana kymmenentenä. Eroa on kuitenkin vain yksi voitto: Pyrinnön saldo on viisi voittoa ja seitsemän tappiota; Näätien taas neljä voittoa ja kahdeksan tappiota.


Pyrintö tulee otteluun kaksi peräkkäistä tiukkaa tappiota (Kobrat, Kouvot) allaan, kun taas BC Nokia hävisi reilusti edellisottelunsa KTP-Basketia vastaan.


Pyrintöä vastaan hyökkäyksen fokuksen pitää olla yksinkertaisesti pallon huolehtimisessa ja hyvissä valinnoissa. Puolustuksessa meidän pitää voittaa paljon 1-1-tilanteita. – Greg Gibson

Tampereen Pyrintö


Pyrintö jatkaa nyt jo toista kauttaan valmentajakaksikko Miikka Sopasen ja Damon Williamsin juonimalla paikkapuolustuksella, joka on herättänyt paljon keskustelua ympäriinsä – kuten myös Pyrinnön suhteellisen vapaasti soljuva hyökkäyspelaaminen. Edelliskaudella Pyrintö ylisuoritti – suhteessa ennakko-odotuksiin – ja eteni aina pronssiotteluun saakka.


Kuluvalla kaudella voitot ovat jääneet vähemmäksi, muttei sitä voi vyöryttää konseptien päälle. Tyly totuus on, että Marcus Lewis ja Brady Skeens olivat nappihankintoja, joille vertaista tamperelaiset eivät ole ainakaan vielä löytäneet. Ehkä parhaiten esiintynyt vahvistus Shaquille Keith sai lähteä joukkueesta maajoukkuetauon kynnyksellä.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Topias Palmi


Lokakuun alussa Pyrintö sai kovan paluumuuttajan riveihinsä, kun edelliset kaksi kautta Italiassa viettänyt Topias Palmi, 27, palasi kasvattajaseuraansa. Palmi ei ennen paluutaan Korisliigaan pelannut kahdeksaan kuukauteen, kun hän kärsi koronaviruksen jälkioireista. Itse asiassa Palmin koko ura oli katkolla tänä kesänä.


Onneksi kaikki kääntyi parhain päin ja suomalainen koripalloyleisö pääsee nauttimaan edelleen Palmin taidonnäytteistä sekä kotimaan pääsarjassa että Susijengin paidassa.


Yhdeksässä ottelussa Palmi on tilastoitunut 17,4 pistettä, 3,8 levypalloa ja 2,4 syöttöä ottelua kohden. Tilastot ovat täysin verrattavissa hänen edelliseen kauteensa Korisliigassa, 2018-19 Kataja Basketin paidassa, mikä vei hänet alun perin Italiaan.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: David Gonzalvez


Kokenut 34-vuotias, joka pelaa jo kuudetta kauttaan Korisliigassa. Aikoinaan Namika Lahteen (2014-16) hankittu monitoimikone on sittemmin viettänyt kolme kautta Kouvoissa ja on nyt toista kautta Pyrinnössä.


Ymmärrettävästi Gonzalvezin vauhdista on vuosien varrella karsiutunut isoin vaihde, mikä on laskenut hänen tilastojaan: tällä kaudella hän on tehnyt 8,3 pistettä, 2,3 levypalloa ja 3,2 syöttöä ottelua kohden. Mutta hämmentävää on, millä tehokkuudella hän pisteensä tekee: kakkoset 62,%, kolmoset 71,4% (!) ja vapaaheitot 70,0%.


Maajoukkuetauon jälkeen Gonzalvez kävi lämmittelemässä torstaina Pyrinnön Akatemia A:n riveissä ykkösdivaria ToPoa vastaan. Kahden Pyrintö-vuoden ajalta häneltä löytyy ottelu myös Pyrinnön Akatemia B:stä.


Missä ja miten?


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page