top of page

Niki Juntunen ja Aku Välimäki uusina kasvoina Näätiin

Päivitetty: 6. lokak. 2023


BC Nokian Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta, kun vuonna 2001 syntyneet Niki Juntunen ja Aku Välimäki liittyvät joukkueeseen PuHu Junioreista. Molempien sopimuksen ovat mallia 1+1, joissa toinen vuosi on joukkueen optiovuosi.


Juntunen ja Välimäki pelasivat molemmat kaudella 2022-23 PuHu Junioreissa miesten I divisioona B:ssä. Joukkue ylsi sarjan loppuotteluihin, joissa Raholan Pyrkivä oli kuitenkin parempi. Molemmat kiittelevät edelliskauden seuraansa hypystä pari sarjatasoa ylemmäksi.


– Aluksi haluan kiittää edelliskauden seuraani PuHu Junioreita viime kaudesta, vaikka kausi ei kirkkaimpaan mitaliin päättynytkään, Juntunen kommentoi.


– Viimeiset kolme kautta PuHu Junioreissa ja miesten I divisioonassa, joista viimeisenä minulla oli kunnia toimia joukkueen kapteenina, olivat todella hienoa aikaa. Sain olla hyvässä valmennuksessa, kehityin yksilönä ja paransimme joukkueena sijoitusta sarjassa joka vuosi. Nyt oli aika ottaa askel eteenpäin ja haastaa itseäni pelaajana, Välimäki kommentoi.


Molemmat pelaajat ovat 2001 syntyneinä riittävän nuoria, jotta he voivat kulkea vapaasti, ilman rajoituksia, BC Nokian Korisliigassa pelaavat edustusjoukkueen ja miesten I divisioonassa pelaavan akatemiajoukkueen välillä.


– Näemme kauden aikana kuinka nopeasti Aku ja Niki sopeutuvat Korisliiga-tasolle. Jos heille ei tule minuutteja, niin minuutteja on tarjolla ykkösdivisioonassa. Haluamme auttaa heitä kehittymään, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Niki Juntunen (s. 2001/188 cm)188-senttinen Juntunen on PuHu Juniorit -kasvatti, jolta löytyy jo 73 ottelun kokemus miesten I divisioona B:stä, jossa hän on edustanut kasvattajaseuransa lisäksi Panttereita ja Hyvinkään Pontevaa.


Juntunen tilastoi viime kaudella PuHulle keskimäärin 12,8 pistettä, 4,1 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden.


– Uskon, että Niki on valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan ammattilaisympäristössä. Hän heittää palloa hyvin ja olen innoissani, että pääsen työskentelemään hänen kanssaan, Gibson kommentoi.


– Valitsin BC Nokian tämän kauden joukkueeksi, koska olin kuullut pelkkää hyvää niin valmennuksesta kuin koko seurasta ja sen toiminnasta. Halusin myös ottaa harppauksen korkeammalle ja uskon pystyväni auttamaan niin itseäni pelaajana kuin BC Nokiaa tulevan kauden otteluissa, Juntunen aloittaa.


– Omat odotukset ensi kauden suhteen on saada ensimmäiset minuutit Korisliigassa. Olivat ne sitten isot tai pienet. Myös divarijoukkueessa toimiminen on minulle henkilökohtaisesti tärkeää, sillä uskon olevani yksi kokeneimmista pelaajista divarissa, vaikka ikää ei niin paljon vielä olekaan.


Kasvattajaseuransa lisäksi Juntunen on pelannut junioriurallaan Omnia Basketball Academyssä ja Malmin Super Koriksen alaisessa Helsinki ROCKSissa. Juntunen on myös pelannut yhdysvaltalaisessa First Love Christian Academyssä, joka on ns. prep school – yliopistoon valmistava koulu.


Aku Välimäki (s. 2001/ 194 cm)194-senttinen Välimäki on taas Helsingin NMKY:n kasvatti, joka on aikuistasolla edustanut viimeiset kolme kautta PuHu Junioreita. Kokemusta I divisioona B:stä kolmen kauden ajalta löytyy 64 pelin verran.


Kaudella 2022-23 Välimäki tilastoi PuHulle keskimäärin 15,4 pistettä, 6,1 levypalloa ja 2,0 syöttöä ottelua kohden.


– Kuten Nikin kanssa, niin myös Akun suhteen on jännittävää nähdä, miten seuraavan askeleen ottaminen tapahtuu ammattilaisympäristössä. Uskon, että hänellekin tekee hyvää harjoitella Korisliiga-pelaajien kanssa ja näemme kauden aikana, miten pitkälle hän pääsee, Gibson kommentoi.


– Olen seurannut BC Nokiaa; uusi ja nälkäinen joukkue kiinnosti. Olen ylpeä sopimuksesta ja haluan näyttää, että olen BC Nokian luottamuksen arvoinen, Välimäki aloittaa.


– Haluan haastaa itseäni, kehittyä ja ansaita peliminuutteja. Ennen kaikkea toivon, että joukkueeseen muodostuu hyvä yhteishenki ja pelaaminen on paitsi tavoitteellista myös hauskaa.


Välimäki teki debyyttinsä miesten I divisioona B:ssä kaudella 2020-21. Sitä ennen hän pelasi nuorten SM-sarjoja kasvattajaseurassaan HNMKY:ssä.


BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Niko Mattilan, Elias Sauramon, Antti Ahosen, Hugo Bomanin, Tomas Murphyn, Kalle Peltosen, Tucker Richardsonin, Patrick Tapén, Mekhi Lairyn, Fiifi Aidoon, Niki Juntusen ja Aku Välimäen kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel. Kuvat: Harri Vallila (basketball.kuvat.fi)

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page