Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus, Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä


BC Nokian Korisliiga-joukkue on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa, kun viidennen ammattilaiskautensa aloittava takapelaaja Wes Washpun, 27, on tehnyt pelaajasopimuksen Näätien kanssa.


Washpun pelasi edelliskauden 2019/20 Latvian kestomenestyjä BK Ventspilsissä, jossa hän pelasi Latvia-Viro-liigan lisäksi Mestareiden liigan karsintoja sekä Europe Cupia. Kaikki kolme liigaa ynnäten hänen keskiarvonsa Ventspilsissä olivat 9,9 pistettä, 2,0 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden.


Nokialle Washpun saapuu Ventspilsin päävalmentaja Artūrs Visockis-Rubenisin suurilla suosituksilla.


Wes pystyy tekemään pisteitä. Hän on suorastaan erinomainen heittäjä keskimatkalta, kolmoselta taas ok. Ennen kaikkea hän on ylpeä puolustuksestaan. Jos ajattelee takakenttäämme, jossa on Wes, Lassi (Nikkarinen) ja Antero (Lehto), niin meillä on kolme pelaajaa, joille puolustus on tärkeää. – Greg Gibson

Washpunin ammattilaisura käynnistyi kaudella 2016/17 Saksan Bundesliigan Riesen Ludwigsburgissa, jossa hän keräsi myös ensimmäiset kannuksensa Mestareiden liigassa. Saksasta hän siirtyi kesken kauden kotikonnuilleen NBA:n G-liigan Iowa Energyyn (nyk. Wolves), jossa hän pelasi kahden kauden aikana yhteensä 77 peliä 6,6 pisteen, 2,3 levypallon ja 2,8 syötön keskiarvoilla.


Kaudella 2018/19 Washpun pelasi London City Royalsissa, jossa hän oli auttamassa joukkuetta Englannin pääsarjan finaaleihin asti 16,5 pisteen, 5,1 levypallon ja 4,1 syötön keskiarvoin.Yliopistouransa Washpun aloitti Tennesseen yliopistossa, josta hän siirtyi tulokaskautensa jälkeen Northern Iowan yliopistoon. Washpunin yliopistosaavutuksiin kuuluvat mm. Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen arvokkaimman pelaajan palkinto (2016) sekä kuudennen pelaajan palkinto (2015).


Washpunin lisäksi Näädillä on pelaajasopimukset Matias Ojalan, Lauri Toivosen, Antero Lehdon, Michael Besselinkin, Lassi Nikkarisen, Antti Ahosen ja Hugo Bomanin kanssa. Päävalmentajana jatkaa Greg Gibson, jonka apuna ovat valmentaja Tero Vasell ja fysioterapeutti Tommi Tatti.

Yhteistyökumppanit

Asianajajatoimisto Klingendahl
leppakoski_logo_vaaka_rgb.png
Pohjola Sairaala_logo.png
Essity logo
kemvit.png
Wigren_sanalogo_raamitettu_270mm_cmyk.pn
tiketti
Verto
Solmio kassa
Kellopiste Paukku
Insecon_edited.jpg
Euronics Nokia
LVI T Kaapu
Pirkanmaan tilausliikenne
Harki_apteekki_logo.png
TPM palvelut oy
TeeKoo-Auto-Oy-logo.jpg
NIparmi jpeg.jpg
yöbaari-logo.png
aloharamen (läpinäkyvä).png
visit nokia
Olvi_valkea-800x800.png
nkhlogo.png

Toimisto

BC Nokia Näädät Oy

Välikatu 19

37100 Nokia

hanna.pirhonen@bcnokia.com

040 820 5900

Fanit

Seura

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Linkedin
  • TikTok
korisliiga

BC Nokian miesten edustusjoukkueen virallinen verkkosivu. Kaikki oikeudet pidätetään. Copyright © 2020 

BC Nokia Näädät Oy.