top of page

Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus, Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä


BC Nokian Korisliiga-joukkue on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa, kun viidennen ammattilaiskautensa aloittava takapelaaja Wes Washpun, 27, on tehnyt pelaajasopimuksen Näätien kanssa.


Washpun pelasi edelliskauden 2019/20 Latvian kestomenestyjä BK Ventspilsissä, jossa hän pelasi Latvia-Viro-liigan lisäksi Mestareiden liigan karsintoja sekä Europe Cupia. Kaikki kolme liigaa ynnäten hänen keskiarvonsa Ventspilsissä olivat 9,9 pistettä, 2,0 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden.


Nokialle Washpun saapuu Ventspilsin päävalmentaja Artūrs Visockis-Rubenisin suurilla suosituksilla.


Wes pystyy tekemään pisteitä. Hän on suorastaan erinomainen heittäjä keskimatkalta, kolmoselta taas ok. Ennen kaikkea hän on ylpeä puolustuksestaan. Jos ajattelee takakenttäämme, jossa on Wes, Lassi (Nikkarinen) ja Antero (Lehto), niin meillä on kolme pelaajaa, joille puolustus on tärkeää. – Greg Gibson

Washpunin ammattilaisura käynnistyi kaudella 2016/17 Saksan Bundesliigan Riesen Ludwigsburgissa, jossa hän keräsi myös ensimmäiset kannuksensa Mestareiden liigassa. Saksasta hän siirtyi kesken kauden kotikonnuilleen NBA:n G-liigan Iowa Energyyn (nyk. Wolves), jossa hän pelasi kahden kauden aikana yhteensä 77 peliä 6,6 pisteen, 2,3 levypallon ja 2,8 syötön keskiarvoilla.


Kaudella 2018/19 Washpun pelasi London City Royalsissa, jossa hän oli auttamassa joukkuetta Englannin pääsarjan finaaleihin asti 16,5 pisteen, 5,1 levypallon ja 4,1 syötön keskiarvoin.Yliopistouransa Washpun aloitti Tennesseen yliopistossa, josta hän siirtyi tulokaskautensa jälkeen Northern Iowan yliopistoon. Washpunin yliopistosaavutuksiin kuuluvat mm. Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen arvokkaimman pelaajan palkinto (2016) sekä kuudennen pelaajan palkinto (2015).


Washpunin lisäksi Näädillä on pelaajasopimukset Matias Ojalan, Lauri Toivosen, Antero Lehdon, Michael Besselinkin, Lassi Nikkarisen, Antti Ahosen ja Hugo Bomanin kanssa. Päävalmentajana jatkaa Greg Gibson, jonka apuna ovat valmentaja Tero Vasell ja fysioterapeutti Tommi Tatti.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page