top of page

Näädät taisteli revanssin Pyrinnöstä Nokialla

Päivitetty: 21. marrask. 2018

Keskiviikkoisen paikallistappion jälkeen Näädät pesi turkkinsa, kun BC Nokia nappasi Pirkanmaan valtikan käpäliinsä 86-81 (41-33) -kotivoitolla Tampereen Pyrinnöstä.

Asioilla on tapana tasaantua. Pyrinnön alkukauden (ja varsinkin viime keskiviikon) tulikuuma heittokäsi jäähtyi Nokian palloiluhallin viimassa. Näätien puolustus piti huolen, että pyrintöläisten vapaat heittopaikat jäivät vähiin: kun keskiviikkona Pyrintö heitti kolmosensa 16/25 (64%), niin sunnuntaina lukema oli huomattavasti inhimillisempi 9/37 (24%)

Tämä kaikki siitä huolimatta, että päävalmentaja Ville Tuomisen keittämät keitot huuhdottiin vessanpöntöstä juuri ennen alkuverryttelyjä.

Loukkantumiset vaivasivat Ville Tuomisen luotsaamaa Näätälaumaa. Kuva: Jani Virolainen

– Kun puolitoista tuntia ennen peliä Niko Mattila kävi oksentamassa pukukopissa ja koko ottelusuunnitelma muuttui, niin aika vähän taktisia aseita oli, Tuominen kertoi ottelun jälkeen.


– Ottelupalaverissa puhuttiin, että ei ole mitään tekosyitä, pelataan yhdessä kovaa ja jätetään kaikkemme kentälle. Ilme ja taistelutahto oli alusta lähtien kohdillaan.


Ja se näkyi. Palttiarallaa viidessä minuutissa Näädät ravasi taululle 10-0, jonka jälkeen Pyrintö oli, kapteeni Antero Lehtoa lainaten, köysissä läpi ottelun. Köysissä, mutta hengissä. Vielä kun jotain odottamatonta tapahtui (seuraava video) ja Näätien ero venyi lähemmäksi kahtakymmentä, niin Nokialla kaikki näytti valoisalta.


Koska Pyrinnön kehno heittopäivä ei kata koko ottelua, niin tamperelaiset kirivät (Osku Heinosen leimahtaessa liekkeihin) päätösneljänneksen 11-0-juoksun kera eron vielä yhteen pisteeseen 68-67.


Bernard oli hyvässä vireessä. Kuva: Jani Virolainen

Hätäapua löytyi Näätien leiristä, kun Dragan Labovic punnersi kaksi pistettä, Teemu Sulonen rankaisi hänestä auttanutta puolustajaansa kolmosella ja Malcolm Bernard pääsi purjehtimaan Pyrinnön puolustuslinjan keskeltä. Edes Kenneth Manigaultin uroteot eivät enää auttaneet, kun Näädät pääsi juhlistamaan Pirkanmaan kerskailuoikeuksia.


– Isompia nämä ovat kuin normipelit, mutta totuus on se, että tämä oli runkosarjan ottelu numero yhdeksän. Jos nyt alkaa nostamaan lippua salkoon ja tuulettelemaan, ja Salon Vilpas tulee keskiviikkona vastaan, niin pataan tulee paljon, Tuominen muistutti.

Parketin (ja ehkä koko Korisliigan) kuningas oli Labovic, joka läväytti 27 pistettä ja napsi viisi levypalloa. Sean O’Mara (13/7/5) ja Vuk Malidzan (10/7/6) olivat myös vauhdissa, mutta Labovicin kaverina pistesarakettaan etevimmin täytti Bernard (23/10/6) muun muassa tällä tavalla:


Pyrinnön ykkönen oli Manigault (34/7), jonka kaksi näyttävää donkkia saivat kotikannattajatkin haukkomaan henkeään. Taustatukea antoivat Osku Heinonen (12/2) ja Eron Harris (13/4).

Näätien pelit jatkuvat keskiviikkona 14.11., kun Nokialle saapuu vieraaksi Korisliigan sarjataulukossa yhden pykälän BC Nokiaa korkeammalla oleva Salon Vilpas.

Lähes loppuunmyyty palloiluhalli seurasi kiivasta paikalliskamppailua. Kuva: Rami Myllymaa

bottom of page