top of page

Kalle Peltonen liittyy uutena kasvona BC Nokian vahvuuteen


BC Nokian Korisliiga-joukkue on solminut uuden pelaajasopimuksen, kun 201-senttinen Kalle Peltonen, 23, nähdään tulevana kautena Näätien paidassa. Peltosen ja BC Nokian sopimus on mallia 1+1, jossa toinen vuosi on joukkueen optio.


Jyväskyläläislähtöinen Peltonen edusti edelliset kaksi kautta Kauhajoen Karhu Basketia, jossa kahden kauden aikana hän tilastoi keskimäärin 3,4 pistettä ja 1,7 levypalloa ottelua kohden. Kahden kauden aikana hänen palkintokaappiinsa kertyi SM-hopea (2021) ja keväältä 2022 Suomen mestaruus.


Pirkanmaalle Peltosen tuo pelaamisen lisäksi opiskelut, kun hän aloittaa syksyllä opiskelun tradenomiksi Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK).


– Odottavat fiilikset. Kun koulupaikka varmistui, niin Nokia oli mulle ykkösvaihtoehto ja kaikki sujui mutkitta. Vähän jo kädet syyhyää, että pääsisi hommiin, Peltonen kommentoi.


– Kalle pelasi erittäin hyvässä joukkueessa pari edelliskautta. Hän on erittäin hyvä lisä joukkueeseen ja tuo meille leveyttä kokoonpanoon. Eikä joukkueessa voi koskaan olla liikaa isoja miehiä, päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Peltonen on HoNsU-kasvatti, joka pelasi ennen Korisliigaa miesten I divisioona A:ssa Jyväskylä Basketball Academyssä neljä kautta (2016-2020) ja sitä ennen kolme ottelua kaudella 2015-16 kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa, JBA:n edeltäjässä.


Suomen nuorisomaajoukkueissa Peltonen on pelannut seitsemän ottelua, joista jokaisen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa.


Peltosen lisäksi BC Nokian sopimuspelaajiin kuuluvat Mikael Laihonen, Antero Lehto, Niko Mattila, Antti Ahonen ja Hugo Boman. Joukkuetta valmentaa Greg Gibson. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page