top of page

Johnathan Stove Israelin pääsarjasta Nokialle – Elias Sauramolle pitkä sopimus Näätien kanssa


BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi pelaajasopimusta, kun täysin uutena pelaajana Näätiin saapuu 26-vuotias yhdysvaltalainen Johnathan Stove. Viime kaudella tulikasteensa Korisliigassa tehnyt Elias Sauramo, 17, taas on solminut Näätien kanssa kahden vuoden sopimuksen, jossa on molempien osapuolien välinen optio yhdelle lisävuodelle.


193-senttinen Stove aloitti kauden 2021-22 Albanian pääsarjassa, jossa hän tilastoi 22,0 pistettä, 10,4 levypalloa ja 5,8 syöttöä ottelua kohden. Jo marraskuussa hän siirtyi israelilaiseen Hapoel Galil Elyoniin.


Stove pelasi Israelin pääsarjan lisäksi Balkanin liigaa (Balkan International Basketball League) tilastoiden 20 ottelussa 5,2 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden. Hapoel Galil Elyon voitti Balkanin liigan mestaruuden.


– Hänellä on takanaan hieno tarina. Hän oli jo pois koripallosta, mutta sai ammattilaissopimuksen ja nousi Albanian sarjan parhaaksi pelaajaksi. Siitä hän eteni aina Israelin kovatasoiseen ykkössarjaan asti. Hän on meidän tyylinen pelaaja, joka pelaa suurella energialla, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Yliopistouransa Stove pelasi University of Louisiana at Lafayettessa, jossa hän tilastoi seniorikaudellaan 2017-18 10,1 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden.


Näädät on myös tehnyt 2+1-mallisen pelaajasopimuksen BC Nokian oman kasvatin Elias Sauramon. Lokakuun lopussa 18 vuotta täyttävä Sauramo teki debyyttinsä Korisliiga-tasolla viime vuonna, kun hän esiintyi BC Nokian edustusjoukkueessa 7 ottelun verran.


Sauramo pelasi viime kaudella miesten sarjoja myös Raholan Pyrkivän miesten I divisioona B:ssä, jossa hän tilastoi 7,3 pistettä, 5,8 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden.


– Oman kasvatin saaminen edustusjoukkueeseen on aina hieno asia. Elias sai jo muutaman mahdollisuuden viime kaudella ja hän suoriutui niistä hyvin. Jos hän haluaa työskennellä lujaa koripallon eteen, niin uskon, että hänellä on valoisa tulevaisuus, Gibson kommentoi.


– Viime kauden tulikasteen jälkeen lähden erittäin odottavilla fiiliksillä tulevaan kauteen. Tavoitteena kehittyä pelaajana sekä saada lisää pelillistä vastuuta, Sauramo kommentoi.


Sauramo edusti Suomea vuoden 2019 Euroopan Jr. NBA World -leirillä Bolognassa, josta hänet valittiin myös NBA World Jr. Championship -lopputurnaukseen Orlandoon.


BC Nokialla on pelaajasopimukset Stoven ja Sauramon lisäksi Perriot Callandretin, Kalle Peltosen, Mikael Laihosen, Antero Lehdon, Niko Mattilan, Antti Ahosen ja Hugo Bomanin kanssa. Joukkuetta valmentaa Greg Gibson, jonka apuna on Tanner Massey. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page