top of page

Edessä Pirkanmaan toinen paikalliskamppailu, tällä kertaa Nokialla


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat lauantaina 6.3. klo 17:00 Nokian palloiluhallissa, kun länteen saapuu Pirkanmaan paikallisvastustaja Tampereen Pyrintö. Ottelu pelataan ilman yleisöä.


Missä mennään?


Pyrintö tarrasi keskiviikkona kiinni Korisliigan runkosarjan kakkossijaan, kun tamperelaiset voittivat vieraissa Kauhajoen Karhu Basketin. Kun molemmilla joukkueista on kaksi peliä jäljellä, niin Pyrintö pystyy varmistamaan kakkossijansa voitolla, koska tasapisteissä Pyrintö vetää keskinäisellä korierolla pidemmän korren.


Näädillä on vähintäänkin outo tilanne ajatellen pudotuspelipaikkaa. Sarjataulukon keskivaiheilla, sijojen 5-9 välillä on viisi joukkuetta, jotka ovat joko yhdeksällä tai kymmenellä voitolla, ja yksi näistä joukkueista putoaa pois pudotuspeleistä. Erikoisin skenaario on, jos monta joukkuetta päätyy tasapisteisiin ja pisteistä koostuviin vertailuihin.


Vaikka nokialaiset ovat hävinneet neljä peräkkäistä ottelua, niin kampoihin Näädät ovat pistäneet jokaiselle. Sydäntä joukkueelta ei puutu, mikä tulee varmasti näkymään Pirkanmaan toisessa paikalliskamppailussa.


Paikalliskamppailun uusintapeli on nopeasti ensimmäisen jälkeen. Viime viikon pelissä meillä oli vaikeuksia saada stoppeja puolustuksessa tasaisesti. Meidän pitää myös löytää keinoja levypallojen saamiseksi. Valtaosan pelistä pidimme huolta pallosta, mikä tulee olemaan avainosassa, jotta meillä on mahdollisuudet Pyrintöä vastaan, joka on loistava transition-joukkue. – Greg Gibson

  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa), Lauri Toivonen (1-2 viikkoa)


Tampereen Pyrintö


Pokeritermein Pyrintö on all in pelityylinsä suhteen. Tamperelaisten paikkapuolustus on inhottava pirulainen, jota vastaan ainakin edellisottelussa Nokia sai laadukkaita kolmeen pisteen heittoja, mutta voittoon asti tarvitaan huomattavasti parempi heittopäivä. Puolitoista viikkoa sitten Näädät hävisi Pyynikillä Pyrinnölle 103-93 ja pisti ilmoilla käsittämättömät 50 kolmosta, joista nailonin löysi 18 (36%).


Mutta eipä siinä kaikki. Pyrinnön hyökkäyspään tekeminen on koukeronsa. Vahvasti 1-1-pelaamiseen ja tilankäyttöön nojaava tamperelaishyökkäys täyttää tulostaulua keskimäärin 99,1 pisteellä per peli. Liki sata pistettä per peli on selkeästi Korisliigan ykkösluku, kun seuraavana on Kobrat 95,3 pisteellä. Kuusi joukkuetta ylipäätänsä pääsee yli 90 pisteeseen.


  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Shawn Hopkins, Osku Heinonen, Lassi Kilpinen, Tomas Pihlajamäki, Valtteri Leppänen

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Marcus Lewis, Shaquille Thomas, David Gonzalvez, Brady Skeens


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Tomas Pihlajamäki


Tapiolan Hongasta ponnistava Tomas Pihlajamäki on pistänyt tulokaskaudellaan Korisliigassa sukat rullalle. Keskimäärin 6,2 pistettä säkittänyt 21-vuotias Pihlajamäki on osoittanut vaarallisuutensa erityisesti yksittäisissä peleissä: marraskuussa hän pussitti 16 pistettä Lahti Basketballia vastaan, puolitoista viikkoa sitten 15 pistettä Pyynikillä nokialaisten vieraillessa.


Pihlajamäki on yksi niitä HBA-pelaajia, jotka ovat valinneet Korisliiga-reitin Yhdysvaltojen yliopistosarjan sijaan. Divisioona A:ssa myös pelaava Pihlajamäki on tilastoinut Pyrinnön kakkosjoukkueessa 20,7 pistettä per peli, mikä tarkoittaa, että hän on tuplannut pistekeskiarvonsa samassa sarjassa siirryttyään Mäkelänrinteeltä Tampereelle.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Marcus Lewis


Puolitoista viikkoa sitten 29-vuotias donkkikone oli vielä loukkaantumisen takia sivussa, kun joukkueet kohtasivat edelliskerran. Vaikka Lewis änkeää verkkokalvoille somessa pyörivistä highlight-koosteista, niin kyseessä on pesunkestävä pelimies, joka on hämmästyttävän monipuolinen.


Keskiarvot tällä kaudella ovat olleet 23,2 pistettä, 5,2 levypalloa, 5,2 syöttöä ja 2,7 riistoa per ottelu. Pisteet oikeuttavat Korisliigan kärkisijaan.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Tampereen Pyrintö 6.3.2021 klo 17:00 @ Nokian palloiluhalli

  • Ottelu pelataan ilman yleisöä

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page