top of page

Demarcus Holland vahvistaa Näätien takakenttää


BC Nokia on hankkinut uuden ulkomaalaisvahvistuksen lauantaina alkavaan Korisliiga-kauteen, kun Nokialle saapui eilen 25-vuotias takakentällä viihtyvä Demarcus Holland. Yliopistovuosien jälkeen G-Leaguessa pelanneella Hollandilla on edessään ensimmäinen vuosi Euroopassa.


Holland pelasi yliopistokoripalloa Big 12 -konferenssissa Texas Longhornsin riveissä neljän kauden ajan yhteensä 135 ottelua, joista aloituksessa 92 kertaa, keskiarvoinaan 5,2 pistettä, 2,8 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden. Toisella kaudellaan hänet valittiin konferenssinsa All-Defensive-joukkueeseen valmentajien toimesta.Yliopiston jälkeen Holland on pelannut G-Leagueta South Bay Lakersissa ja Agua Caliente Clippersissä. Peliaikaa kahden kauden aikana on kertynyt keskimäärin 23,4 minuuttia ottelua kohden 8,0 pisteen, 3,9 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvoilla. Holland on myös pelannut NBA:n kesäliigaa Los Angeles Lakersissa.

Päävalmentaja Greg Gibson:

Demarcus pystyy pelaamaan molempia pelipaikkoja takakentällä. Hän pelasi paljon pelinrakentajaa yliopistossa, mutta pari viime vuotta hän on ollut heittävä takamies. Hän on fiksu pelaaja, jolla on paljon johtajan ominaisuuksia.

Näädät on ollut Hollandin perässä jo pari kuukautta sitten. Kalin Fisherin loukkaantumisen vuoksi Greg Gibson otti Hollandiin yhteyttä ja yhteisymmärrys sopimuksesta syntyi. Fisherin tilanteesta tiedotetaan myöhemmin.


Näätien osalta Korisliiga-kausi alkaa lauantaina 28.9. Joensuussa, kun nokialaisia isännöi Kataja Basket.

bottom of page