top of page

Both Gach viimeistelee BC Nokian ulkomaalaisrivistön

Päivitetty: 6. lokak. 2023


BC Nokian Korisliiga-joukkue ja yhdysvaltalainen Both Gach, 24, ovat solmineet ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. 198-senttinen Gach pelasi viime kaudella Kosovon pääsarjassa.


Toisen ammattilaiskautensa aloittava Gach pelasi yliopistourallaan neljä kautta, joista kaksi ensimmäistä Utahin yliopistossa, kolmannen kotiseudullaan Minnesotassa ja viimeisen vielä Utahissa.


Tilastollisesti parhaan kautensa yliopistossa Gach väänsi kaudella 2019-20, jolloin hän tilastoi Utahille keskimäärin 10,7 pistettä, 3,6 levypalloa ja 2,9 syöttöä ottelua kohden. Utahissa pelasi tuona kautena myös Susijengin Mikael Jantunen.


Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Gach pelasi Kosovon pääsarjan Sigal Prishtinassa 17 ottelua, joissa hän tilastoi 11,1 pistettä, 4,1 levypalloa ja 2,4 syöttöä 20,3 minuutin peliajalla.


– Hän ei pelannut koko kautta Kosovossa, mutta tarpeeksi, jotta hänellä on tuntuma eurooppalaisesta koripallosta. Uskomme, että Bothilla on iso potentiaali ja hänellä on takanaan hyvä yliopistoura. Jokainen hänen vanhoista valmentajistaan kehui hänen työetiikkaansa, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Kesällä 2022 Gach valittiin Orlando Magicin NBA:n kesäliigajoukkueen kokoonpanoon, jossa hän pelasi yhden ottelun.


BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Niko Mattilan, Elias Sauramon, Antti Ahosen, Hugo Bomanin, Tomas Murphyn, Kalle Peltosen, Tucker Richardsonin, Patrick Tapén, Mekhi Lairyn, Fiifi Aidoon, Niki Juntusen, Aku Välimäen, Damion Thorntonin ja Both Gachin kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page