top of page

Bisons tyrehdytti Näätien hyökkäyspelin päätösneljänneksellä, Toro 26 levypalloa


BC Nokia kärsi tappion Loimaalla, kun Bisons piti sarjapisteet kotikentällään loppunumeroin 71-64 (35-39). Bisonsin puolustus piti Näädät vain viidessä pisteessä päätösneljänneksellä.


Ottelu eteni tasaisesti päätösneljännekselle asti – jopa nokialaisten lievässä johdossa – mutta viimeisen kymmenminuuttisen aikana vieraiden pistehana umpeutui. Bisons vei päätösneljänneksen numeroin 14-5.


Ei tekosyitä meidän osalta. Emme vain ole kovin hyvä koripallojoukkue tällä hetkellä. Se on vain totuus. – Greg Gibson

Näädät pelasi kokonaisuudessaan nihkeän pelin. Jos jotain positiivista kaivaa, niin voi katsoa Arnaldo Toron suuntaan. Toro noukki häkellyttävät 26 (!) levypalloa, nosteli 12 pistettä ja torjui vastustajan heiton kolme kertaa.


Korisliigan kaikkien aikojen tilastoissa – yksittäisen ottelun levypalloissa – Toro jakaa nyt 17. suurimman lukeman yhdeksän muun pelaajan kanssa. Levypallomäärä on BC Nokian seurahistorian suurin, mutta nokialaissilmälasein hän jakaa sen Anthony Caden kanssa, joka haki myös 26 levypalloa Kisa Nokian paidassa vuonna 1996. Ykkössijaa pitää tietenkin Garcia Hopkins, joka keräsi vuonna 1986 42 levypalloa Tampereen Pyrinnölle.


Päävalmentaja Gibson nosti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Toron otteet esille.


Yksi pelaaja antaa kaikkensa joka ikinen ilta ja harjoitus ja hän on koko liigan luotettavin jätkä. Hän on iso mies, joka istui juuri vieressäni. – Greg Gibson

Kymmenen pistettä tai enemmän Näädiltä heittivät Toron lisäksi Terry Thomas (18/4) ja Kahron Ross (10/3).


Kamppailutilanteissa nokialaisia vieneeltä Bisonsilta tuhojaan pääsivät tekemään muun muassa Cortez Edwards (22/8/4 syöttöä), Zach Thomas (18/7) ja Thomas Vehmanen (13/3), joka pelasi nuoren Korisliiga-uransa parhaan pelin.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page