top of page

Atleettinen Tyler Flack Näätien isoon kalustoon


BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen 25-vuotiaan yhdysvaltalaisen Tyler Flackin kanssa. 201-senttinen Flack pelasi edelliskaudella Ruotsissa Norrköping Dolphinsissa.

Flack on saanut koripallo-oppinsa South Dakotan yliopistossa, jossa hän vietti poikkeuksellisesti viisi kautta, joista keskimmäinen oli ns. redshirt-vuosi. Seniorikaudellaan 2016/17 Flack väänsi komeat 15,2 pistettä ja 6,8 levypalloa pelaten keskimäärin 27 minuuttia ottelua kohden johdattaen South Dakotan Summit League -konferenssin runkosarjan ykkössijalle.

Yliopiston jälkeen Flack joutui kuntouttamaan itseään loukkaantumisen vuoksi, kunnes teki sopimuksen Norrköpingiin kaudeksi 2018/19. Basketliganissa Flack ehti pelata 27 ottelua 11,5 pisteen ja 4,8 levypallon keskiarvoilla, kunnes kausi päättyi loukkaantumiseen. Päävalmentaja Greg Gibson:

Tavallaan olemme onnekkaita, koska ilman loukkaantumista, hän pelaisi isommassa liigassa. Laadukkaan ison pelaajan löytäminen on aina iso haaste.
Hän on atleettinen ja voimakas pelaaja, joka ponnistaa todella korkealle. Hän pystyy skriinaamaan ja rollaamaan nopeasti, juoksemaan kenttää ja tuo meille paljon joustavuutta puolustukseen. Jos haluamme vaihtaa palloskriinejä, niin hän pystyy puolustamaa montaa pelipaikkaa.

Näätien ensi kauden joukkueeseen kuuluvat tällä hetkellä Flackin lisäksi Shawn Hopkins, Lassi Nikkarinen, Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen. Harjoitusringin täydentävät Hugo Boman, Peetu Piirtola ja Topias Mead. Valmennuksesta vastaa Greg Gibson apunaan Tero Vasell ja Aleksi Koskinen.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page