top of page

Aleksi Koskinen siirtyy Itävaltaan Mirolybovin apuvalmentajaksi


Kolme viimeistä kautta BC Nokian Korisliiga-joukkueen apuvalmentajana toiminut Aleksi Koskinen, 27, siirtyy alkavan kauden kynnyksellä Itävallan Swans Gmundeniin. Kaksi peräkkäistä Itävallan liigan hopeaa voittaneen joukkueen päävalmentaja toimii Anton Mirolybov.


Koskinen on BC Nokian oma kasvatti, joka pisti pelikengät naulaan kauden 2014/15 päätteeksi ja aloitti lupaavan valmentajauransa. BC Nokian apuvalmentajana Koskinen on toiminut nyt kolme kautta. Vuoden 2019 alussa Koskinen valittiin Suomen Koripalloliiton järjestämään huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT).


– Jo pelivuosina unelmana oli, että pääsisi joskus ulkomaille. Valmennuksessa on ollut sama tavoite, mutta tämä mahdollisuus tuli aikaisemmin kuin odotin. Olen todella innoissani, vaikka edessä on aikamoinen haaste, Koskinen kommentoi.


Sopimus Swans Gmundenin kanssa syntyi verrattain nopeasti, kun elokuun aikana Koskiseen otettiin ensimmäisen kerran yhteyttä. Koskisella oli voimassaoleva sopimus BC Nokian kanssa, mutta seuran ja valmentajan välille syntyi nopeasti yhteisymmärrys.


– Kiitos seuralle ja erityisesti Markolle, joka otti minut valmentamaan tyhjästä, kun lopetin pelaamisen. Tässäkin hän tuki päätöstä ja oli myötämielinen. Kiitos myös koko Nokian koripalloväelle näistä vuosista, Koskinen kiittää.


– Hienoa, että Allu on saanut tällaisen mahdollisuuden edetä urallaan. Emme halunneet olla hänen esteenään, Näätien general manager Marko Pirhonen kertoo.


Näätien lisäksi Koskinen valmensi BC Nokian junioreissa.


– Vaikka tämä onkin ainutlaatuinen mahdollisuus, niin kyllä sitä joutui miettimään. Terveiset ja tsemppiä kauteen myös BC Nokian U16-joukkueelle.


Pelaajaurallaan Koskinen oli nostamassa BC Nokiaa Korisliigaan kaudella 2014/15. Korisliigaa hän ehti pelata neljä kautta, joista kolme Lappeerannan NMKY:ssä ja yhden FoKoPossa. Tilille kertyi myös yksi cup-mestaruus, 29 nuorten maaottelua ja kolme 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan syöttökuninkuutta.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page