top of page

206-senttinen Alan Herndon on Näätien neljäs ulkomaalaisvahvistus


BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen 206-senttisen yhdysvaltalaisen Alan Herndonin, 27, kanssa. Herndon on kokenut pelaaja, joka on ehtinyt pelata kotimaansa lisäksi jo viidessä maassa.


Herndon pelasi yliopistouransa Wyomingin yliopistossa vuosina 2013-2018, jossa hänet valittiin seniorikaudellaan Mountain West -konferenssin kauden parhaaksi puolustajaksi sekä median että valmentajien puolesta. Neljännellä kaudellaan Wyomingissa Herndon tilastoi 11,9 pistettä, 5,7 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 2,2 torjuntaa ottelua kohden.


Yliopistouransa jälkeen Herndon lähti maailmalla ammattilaiseksi. Vaikka kyseessä onkin vielä vain 27-vuotias pelaaja, niin hänen historiastaan löytyy pelejä Turkista, Japanista, NBA G Leaguesta, Kreikasta, Hollannista ja Puolasta.


Kauden 2021-22 Herndon pelasi Puolan pääsarjan Astoria Bydgoszczissa, jossa hän tilastoi 7,0 pistettä, 4,2 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 0,9 torjuntaa ottelua kohden.


– Laadukasta isoa pelaajaa ei ole helppo löytää. Alan on kaveri, joka pystyy joukkueemme teeman mukaisesti tekemään paljon eri asioita. Hän pystyy postaamaan, juoksemaan kenttää ja heittämään myös kaukaa, Näätien päävalmentaja Greg Gibson aloittaa.


– Hänet on jo marinoitu monissa liemissä, mikä on iso plussa. Alan myös tuntee Xavierin (Ford) pitkän ajan takaa, joten heidän kemiat ovat jo ennalta kohdillaan.


BC Nokialla on Herndonin lisäksi pelaajasopimukset Xavier Fordin, Johnathan Stoven, Elias Sauramon, Perriot Callandretin, Kalle Peltosen, Mikael Laihosen, Antero Lehdon, Niko Mattilan, Antti Ahosen ja Hugo Bomanin kanssa. Joukkuetta valmentaa Greg Gibson, jonka apuna on Tanner Massey. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page