top of page

Näädillä ei jakoa Lapualla

Päivitetty: 1. huhtik. 2019

Yhdeksännellä sijalla BC Nokian takana sarjataulukossa oleva Kobrat onnistui pysymään pudotuspelikamppailussa voittamalla Näädät vierasottelussa 95-73 (46-35).

Kohtuullisen tasaisen ensimmäisen neljänneksen jälkeen Kobrat kykeni nousemaan keulille venyttäen puoliajalle johdon yli kymmeneen ja kolmannella neljänneksellä lähemmäksi kahtakymmentä. Näädät yritti kaikkea, aina paikkapuolustuksesta lähtien, mutta perjantai-iltana lapualaisille ei kotikentällään löytynyt vastausta.

– 4-0 oli eräluku. Ei mitään jakoa. Ei millään pelin osa-alueelle. Ei kamppailutilanteissa, ei siirtymätilanteissa, ei penkin päässä, ei vahvistusten osalta, ei mitään. Puhdas 4-0, that's it, Näätien päävalmentaja Tero Vasell kommentoi ottelun jälkeen.

Nokialaisten tehonelikon muodosti Aapeli Alanen (19/13), Juan Davis Jr. (14/6), Dragan Labovic (10/4/4 syöttöä) sekä Teemu Sulonen (10/1/3). Edellisessä kotiottelussa aloitusviisikkoon nostettu 18-vuotias BC Nokia -kasvatti Antti Ahonen (2/4) oli toistamiseen viisikossa pelaten vajaat 26 minuuttia.

– Ainoa, mikä tuo pientä valonpilkahdusta tunnelin päähän on herra Antti Ahonen, joka pelasi yli 25 minuuttia ja oli plus-miinus-tilastoiltaan -4, joka on joukkueen paras lukema.

Kobrilta onnistui vahvistusnelikko Zane Waterman (22/7), Jaron Hopkins (19/8/5), Larry Anderson (16/5/8), Khalil Small (12/10) sekä kolmosillaan nokialaisten paikkapuolustusta rikkonut Jussi Turja (11/2).

Kobrat ovat voiton myötä kahden voiton päässä Näädistä huomattavasti suotuisammalla otteluohjelmalla. Näädillä vastassa on seuraavaksi ensi lauantaina 6.4. Tampereen Pyrintö Nokialla.