top of page

Yhdeksäntoista menetystä koitui Näätien kohtaloksi Joensuussa

BC Nokia sortui 19 menetykseen ja menetti puoliaikajohtonsa Joensuussa, kun Kataja Basket ohitti Näädät loppunumeroihin 89-86 (36-47). Pudotuspelejä ajatellen Näädät on tasapisteissä kuitenkin Katajaa edellä korieron turvin.

Näätien puoliajalla keräämä 11 pisteen johto rupesi sulamaan kolmannella neljänneksellä, kunnes neljännellä Kataja rynni kotiyleisönsä riemuksi lopulta ohitse. Vähän alle kaksi minuuttia ennen loppusummeria Niko Mattilan kolmonen veti eron kolmeen pisteeseen, mutta sen lähemmäksi vieraat eivät enää päässeet.

Näätien kohtaloksi koitui koko kauden mittainen Akilleen kantapää eli menetyksen, kun nokialaiset sortuivat 19 menetykseen Katajan lukeman ollessa vain kymmenen.

Kataja oli todella hyvä erityisesti toisella puoliajalla. Yhdeksällätoista menetyksellä on miltei mahdoton voittaa koripallopeli. Peli oli jälleen aikamoinen vuoristorata ja meidän tulee olla tasaisempi tiistaina. – Greg Gibson

Sarjasysteemin tuoma erikoisuus oli, kun loppuhetkillä (viiden pisteen takaa-ajoasemassa) Näädät kulutti aikaa ja hyökkäsi vasta viimeisillä sekunneilla vieden hyökkäyslevypallon kautta eron kolmeen pisteeseen. Syynä oli, että keskinäisessä vertailussa molemmat ovat voittaneet yhtä monta ottelua toisiaan vastaan. Jos joukkueet ovat runkosarjan päättyessä tasapisteissä, niin Näädät on edellä keskinäisen korieron myötä.

Katajan sarjapisteiden ankkurit olivat Susijengi-takamies Jamar Wilson (24/5/5 syöttöä) ja Brandon Walters (20/3/3 riistoa). Näädiltä hanttiin pistivät Niko Mattila (22/4/6 syöttöä), Stacy Davis (21/6/3 syöttöä) ja Larry Anderson (11/6/5 syöttöä).

Tappion myötä Näätien kolmen ottelun mittainen voittoputki on katki ja nokialaiset hakevat paluuta voittojen tielle tiistaina 3.3. kotiottelussa Lahti Basketballia vastaan.