top of page

Vuosi pyörähtää käyntiin Kataja Basketin perjantaivierailulla


BC Nokian miesten Korisliiga-joukkueen vuosi 2020 saa alkunsa perjantaina 3.1. Nokian palloiluhallilla, kun vieraaksi saapuu lähiaikoina valtavasti petrannut Kataja Basket.


Suurin uutinen Katajalta tuli lähiaikoina, kun Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt 23-vuotias Fiifi Aidoo ja Kataja päätyivät yhteisymmärryksessä pelaajasopimuksen irtisanomiseen. Aidoo heitti joensuulaisille pelaamassaan 18 Korisliiga-ottelussa keskimäärin 6,2 pistettä ottelua kohden. Susijengissä Aidoo on pussittanut kahdeksassa ottelussa 5,2 pistettä ottelua kohden. Kai tässä odotellaan, että kuka sieltä tulee tilalle...Katajalla on takanaan erikoinen otteluohjelma, joka johtuu FIBA Europe Cupista, joka päättyi joensuulaisten osalta alkulohkoon. Kataja pelasi yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan kahdeksan kotikentällään (joista ensimmäinen voitto Näädistä), kun taas marraskuun ja joulukuun vaihteessa joukkue pelasi kuusi peräkkäistä vierasottelua kahdeksaantoista päivään.


Europelit ovat rasittaneet vuodesta toiseen Katajan kotimaista runkosarjamenestystä, mutta siitä huolimatta joukkue on vuodesta toiseen varteenotettava kandidaatti Korisliigan mestaruuteen. Nyt joensuulaiset ovat kivunneet 11 voitolla ja 10 tappiolla sarjataulukon kuudenneksi.


Erityisesti lähiaikoina Kataja on osoittanut vaarallisuutensa. Näätien päävalmentaja Greg Gibsonin papereissa tuore kapteeni Jarred Ogungbemi-Jackson (17,4/5,7/5,6) ja Brandon Walters (16,8/6,2) on merkitty punakynällä. Nokialaiskannattajan silmin mielenkiintoisin vierailija on kuitenkin Aapeli Alanen (9,3/4,5), joka teki lopullisen läpimurtonsa Korisliigan eliittipelaajaksi Näätien paidassa kahden kauden aikana.


Kataja on alkanut löytää rytminsä ja on pelannut lähiaikoina todella hyvin. Ogungbemi-Jackson on ollut erityisen hyvä ja hän on vaikea match-up meille. Walters johtaa koko sarjaa hyökkäyslevypalloissa, joten meidän pitää kiinnittää häneen huomiota. – Greg Gibson

Vaikka Näädät onkin kiinni pudotuspelipaikassa ja tasaisen keskikastin kanssa miltei tasavoittolukemissa, niin alla on hieman synkempi joulukuu, josta jäi käteen vain yksi voitto.


Pyrimme löytämään tasaisuutta tällä hetkellä ja meille se tarkoittaa keskittymistä ja kovaa pelaamista koko 40 minuutin ajan. Mikään muu ei ole tärkeää, jos emme pysty tekemään noita asioita. – Greg Gibson

Kataja saapuu Näätien vieraaksi myös runsaan viikon päästä sunnuntaina 12.1.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page