top of page

Vuoden kehittynein pelaaja Trey Niemi ja Näädät kaksivuotiseen sopimukseen


BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Trey Niemi, 25, ovat solmineet kahden kauden mittaisen pelaajasopimuksen. Kauden 2022-23 vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi valitulla Niemellä on molempina vuosina ulkomaanoptio.


Niemi on parhaillaan Kanadassa, jossa hän pelaa CEBL:ssä (Canadian Elite Basketball League) Saskatchewan Rattlersissa. Samassa joukkueessa pelaa viime kaudella Näätiä edustanut Malik Benlevi ja päävalmentajana (interim head coach) toimii Tanner Massey, joka oli kaudella 2022-23 apuvalmentajana BC Nokiassa.


Niemi on tähän mennessä pelannut Rattlersin riveissä seitsemän ottelua (joista kaksi aloitusviisikossa) 3,4 pisteen, 0,9 pisteen ja 1,6 syötön keskiarvoilla. Rattlers on CEBL:n läntisen konferenssin viimeisellä sijalla viidentenä viidellä voitolla ja yhdeksällä tappiolla.


CEBL:n kausi kestää toukokuusta elokuun alkuun, jonka jälkeen Niemi liittyy Näätien ryhmään.


— BC Nokiasta on aina välittynyt hyvä ja periksiantamaton kuva organisaationa. Juteltuani pitkään päävalmentajan kanssa, hyvä tunne vahvistui. Olen valmis jatkamaan siihen, mihin viime kaudella jäin eli ottamaan vastuuta ja kehittymään edelleen. Odotan ensi kaudella kovia kamppailuja ja hienoja hetkiä Näätä-paidassa, Niemi kommentoi.


Kuudennen kautensa Korisliigassa ensi kaudella aloittava Niemi pelasi todellisen läpimurtokautensa Korihaiden riveissä, kun Sykki-kasvatti paukutti uusikaupunkilaisille keksimäärin 14,5 pistettä, 2,1 levypalloa ja 4,2 syöttöä ottelua kohden. Keväällä hänet valittiin Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi.


— Innoissani, että saimme kiinnitettyä Treyn. Olimme hänen perässään jo viime kaudella. Pidän hänen mentaalisesta kovuudestaan ja halustaan kehittyä. Hän tuo sen tyyppistä energiaa, josta pidän ja arvostan. Tietenkin hän teki läpimurtonsa viime kaudella, mutta tiedän, että hänellä on vielä paljon näytettävää, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Niemi aloitti Korisliiga-uransa kaarinalaisessa Ura Basketissa kaudella 2018-19, jolloin hänet valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Kolmen Ura-kauden jälkeen hän siirtyi yhdeksi kaudeksi Vilppaaseen ja siitä Korihaihin.


BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Niko Mattilan, Elias Sauramon, Antti Ahosen, Hugo Bomanin, Tomas Murphyn, Kalle Peltosen ja Trey Niemen kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page