top of page

Vilpas pötki Näädiltä pakoon toisella puoliajalla

BC Nokia joutui toteamaan Salon Vilppaan toistamiseen paremmakseen, kun Näädät pysyi salolaisten kyydissä vain kolmanteen neljännekseen asti. Vilpas vei pudotuspelisarjan katkolle 70-88 (38-38) -voitolla.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin tunteikas kahden joukkueen kamppailu, jossa Näädät oli etulyöntiasemassa erinomaisella aloituksella. Kotijoukkue piti Vilppaan vain yhdeksässä pisteessä, mutta on selvää, ettei tulivoimaisen salolaisjoukkueen hyökkäyspeli hyydy koko 40 minuutin ajaksi.

Toisella neljänneksellä Salo sai hiljalleen pelinsä rullaamaan, vapaat heitot sisään ja kipusi tasoihin. Laadukas pelaaminen jatkui kolmannella neljänneksellä ja Näädät putosi kyydistä.

– Jos viimeksi meitä kehuttiin 14 minuutista, niin tänään pysyimme mukana noin 20 minuuttia, Näätien päävalmentaja Tero Vasell kertoi ottelun jälkeen.

– Jos kaveri saa tuon verran hyökkäyslevypalloja ja me heitämme tuolla tavalla, niin ero on tuollainen, Teemu Sulonen huomautti.

Vilpas vei levypallot 51-38 ja nosteli peräti 24 pistettä hyökkäyslevypalloista. Näädät heitti kakkosensa maltillisesti 47% (17/36) ja kolmosensa 22% (7/32), kun taas vieraiden vastaavat luvut olivat 59% (26/44) ja 31% (10/32).

Vilppaalta erottuivat taidokas Jack Gibbs (22/4/4 syöttöä), heittojyvänsä pelin kuluessa löytänyt Juho Nenonen (12/7), Jamie Skeen (12/7) sekä maestro Teemu Rannikko (7/9/10 syöttöä).

Näätien tehomiehiin kuuluivat mm. Aapeli Alanen (17/3), Sean O'Mara (9/9), Teemu Sulonen (12/4), Juan Davis Jr. (11/7) sekä Armin Cane (12/3).

Vilpas johtaa ensi torstaina katkolla olevaa ottelusarjaa 2-0.