top of page

Viimeistä jatkosarjaottelua viedään – Näädät hioo pudotuspelikuntoaan Lapualla


Korisliigan alemman jatkosarjan viimeinen kierros pelataan keskiviikkona 22.3. Jo pudotuspelipaikkansa varmistanut BC Nokia saa vastaansa Kobrat Lapuan Urheilutalolla klo 18:30.


Missä mennään?


Jo pari peliä sitten BC Nokia varmisti Korisliigan alemman jatkosarjan kärkipaikan ja täten pudotuspelipaikan 7. sijalta. Päätöskierroksella selviää myös Näätien vastustaja, kun Helsinki Seagulls ja Kauhajoki kohtaavat toisensa. Panoksena on ykkös- ja kakkossija, joista juuri jälkimmäiseksi sijoittunut tulee pudotuspeleissä nokialaisia vastaan.


Näätien lähiviikot ovat olleet menestyksekkäät, kun joukkue porskuttaa kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa.


– Jälleen yksi peli, jossa pitää olla tietoinen kokonaiskuvasta, mutta pitää keskittyminen yhdessä ottelussa. Uskon, että haluamme päättää jatkosarjan oikealla tavalla ja omilla ehdoilla, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Kobrat ovat tällä hetkellä alemman jatkosarjan neljännellä sijalla. Lapualaisilla on vielä mahdollisuudet nousta toiseksi – ja täten kiinni pudotuspelipaikkaan – mutta paletti ei ole omissa käsissä.


Kobrien pudotuspelipaikka ilmeisesti BC Nokia -voiton lisäksi Tampereen Pyrinnön ja Lahti Basketballin tappiot päätöspeleissä.


Kobrat, Lapua


Alkukauden komeetta porskutteli jopa sarjakärjessä hetken aikaa, mutta ajautui yhdeksän ottelun mittaiseen tappioputkeen ja sitä kautta alempaan jatkosarjaan. Siellä meno on ollut lapualaisittain murheellista, kun yhdeksästä ottelusta Kobrat on voittanut vain kaksi.


Päätösotteluun lähtiessä Kobrat on hävinnyt viisi edellistä otteluaan.


Ovi on myös käynyt vahvistusrintamalla ja tällä hetkellä Kobrilla on kokoonpanossaan vain kolme ulkomaalaispelaajaa: Denzel Livingston (15,1/5,8), Javion Ogunyemi (15,3/8,7) ja vasta kolme ottelua pelannut David Nichols, joka on mättänyt peräti 32,3 pistettä per ottelu.


Kobrien tehokkaimmat suomalaispelaajat tällä kaudella ovat olleet Antto Nikkarinen (4,9/2,5/4,1 syöttöä) ja Chrysostom Chukwuma (6,8/2,7).


Missä ja miten?


  • Kobrat – BC Nokia, ke 22.3.2023 klo 18:30 @ Lapuan Urheilutalo

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page