top of page

Viimeinen runkosarjaottelu Palloiluhallilla perjantaina – vieraskunnian saa Lahti Basketball


BC Nokian Korisliiga-joukkue pelaa kautta historiansa viimeisen runkosarjaottelun Nokian palloiluhallilla perjantaina 17.3. klo 18:30, kun vieraaksi saapuu pudotuspelipaikasta taistelevan Lahti Basketballin.

Missä mennään?


Nokian osalta homma on selvä: Korisliigan alemman jatkosarjan kärkisija on selviö ja Näädät tulee lähtemään pudotuspeleihin seitsemänneltä sijalta. Vastaan pudotuspeleissä tulee joko Kauhajoki tai Helsinki Seagulls.


Alempaa jatkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua ja sijoitus ei niiden tuloksella heilu mihinkään suuntaan.


Lahdella on taas toisenlainen tilanne. Lahti (13 voittoa/17 tappiota) on nyt alemmassa jatkosarjassa kolmantena tasapisteissä Kobrien (13/17) kanssa. Tampereen Pyrintö (14/16) on nyt toisena, joten kahdella viimeisellä ottelulla on tälle kolmikolle valtava merkitys.


Lahti Basketball


Lahdella on takanaan vaiherikas kausi. Päävalmentaja Pieti Poikolalle potkut, tilalle aikaisemmin apuvalmentajana toiminut Tom Cooman, kymmenen ottelun mittainen tappioputki ja lopulta mainiosti sujunut alempi jatkosarja. Kahdeksasta alemman jatkosarjan ottelusta Lahti on voittanut peräti kuusi.


Nyt Lahti on neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.


Merkittävin tekijä Lahden voitoille on Chris Clarke, joka liittyi joukkueeseen juuri ennen vuodenvaihdetta. Monipuolinen pelimies pisti Korisliigan triplatuplaennätyksen uusiksi ja hänet palkittiin helmikuun vahvimmaksi pelaajaksi – tilastoituaan kuukaudessa keskimäärin 18,8 pistettä, 14,6 levypalloa ja 10,2 syöttöä ottelua kohden.


Joukkueiden edellinen kohtaaminen alemmassa jatkosarjassa päättyi Näätien tiukkaan 85-88-voittoon Lahdessa. Tunteita siitä ottelusta ei puuttunut, joten niitäkin on varmasti luvassa perjantaina.


– Lahti on joukkue, joka on pistänyt suuria pistelukemia taululle. Tämä peli on iso haaste meille, kun pyrimme olemaan yhtenäisiä. Keskitymme yhteen peliin, mutta pidämme mielessä ison kuvan, Nokian päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Lahti Basketball, pe 17.3.2023 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli

  • Otteluisäntä: Nokian seurakunta

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

תגובות


bottom of page