top of page

Vielä yksi ennen maajoukkuetaukoa: Näädät sunnuntaiksi Joensuuhun

Päivitetty: 3. jouluk. 2018


BC Nokia hakee kolmen ottelun tappioputkensa katkaisua sunnuntaina 25.11. europeleissä kunnostautunutta Kataja Basketia vastaan Joensuun LähiTapiola Areenassa klo 17:00.


Europeleissä marinoitu ja jo jatkolohkopaikkansa varmistanut Kataja on Korisliiga-kartalla kummajainen. FIBA Europe Cup on työllistänyt sen verran, että kuin valtaosa kotimaan joukkueista on jo pelannut lähemmäksi tusinallisen otteluita, niin joensuulaiset ovat siitä vain puolessa. Vaikka Kataja on niittänyt menestystä Euroopan kentille, niin Korisliigassa meno on ollut maltillisempaa: kuudesta ottelusta kolme voittoa. Toki otanta on vielä pieni.


Loukkaantumiset ovat runnelleet Katajaa läpi kauden. Korisliigassa kaikissa kuudessa ottelussa ovat esiintyneet vain kuusikko Vincent Simpson (10,0/2,3), Ryan Wright (10,3/4,7), Joni Herrala (2,5/1,2), Atte Perttu (1,5/1,5) ja Susijengi-parivaljakko Topias Palmi (15,0/5,0) sekä Ilari Seppälä (16,5/2,8/6,2).


Näätiä vastaan päävalmentaja Juha Sten saa ennakon mukaan jalkeille miltei koko köörinsä: kuusikon lisäksi sunnuntaina nähdään alati vaarallinen rämäpää Daniel Mullings (13,0/8,3/3,0), loukkaantumispaikkaaja Guy Landry Edi (11,5/3,5) sekä suomalaisista Matias Ojala (7,3/6,3), Samuli Vanttaja (8,0/1,5) ja Tommi Huolila (7,3/4,0).


Mutta jos joku tietää loukkaantumisista, niin se on Näädät. Daniel Dolencin pitkäaikainen loukkaantuminen oli iso takaisku itsessään, mutta Aapeli Alasen puuttuminen kokoonpanosta on näkynyt vahvasti Näätien pelaamisessa viimeisissä otteluissa. Nyt kun pelaajia on alkanut tippumaan tasaiseen tahtiin, niin GTD-merkintöjä riittää. Vielä perjantaina sekä Dolencin että Alasen esiintyminen Katajaa vastaan on epävarmaa. Lisäksi päävalmentaja Ville Tuominen pohtii vielä, että nostetaanko Juan Davis Jr. kokoonpanoon – ja kenen vahvistuksen tilalle.


– Viimeistä viedään ennen tervetullutta mj-taukoa. Tavoitteena saada muutama ehjä harjoitus alle ja sitä kautta taas konseptia paremmin kasaan, Tuominen kertoo ennakossaan.


Huhujen mukaan Alakulma ei ole lähdössä Joensuuhun, mutta punoo jo juoniaan joulusiivouksien välttämiseksi.
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page