top of page

”Välillä hyvää, välillä huonompaa” – Näädät sai kuonoonsa Katajalta

BC Nokia kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa Korisliigassa, kun Joensuun LähiTapiola Areenalla Kataja Basket piti sarjapisteet itsellään loppunumeroin 98-86 (47-38).

Joensuussa vierasjoukkueet aloittavat yleensä raskaalla jalalla, mutta tällä kertaa nokialaiset aloittivat terävästi, mutta tahti hiipui ottelun edetessä. Kaksi ensimmäistä minuuttia kuului vieraille, jonka jälkeen loput 38 minuuttia kotijoukkue myllytti noin kymmenen pisteen johdossa loppuun saakka.

Aloitettiin ihan hyvin, mutta ekalla puoliajalla tuli sellaisia huolimattomuusvirheitä ja siitä se vähän vajaa kymmenen pisteen ero. Toinen puoliaika oli meiltä välillä hyvää, välillä vähän huonompaa. Aika aaltoilevaa, eikä pystytty pitämään sellaista tiettyä tasoa meidän tekemisessä. Kataja pelasi tänään tarpeeksi hyvin ja ansaitsi voittonsa. – Antero Lehto

Katajalta erityisen vaikeita pideltäviä olivat Rashard Odomes (20/6/4 syöttöä), Phil Fayne (16/7), Jordan Semple (17/6/4 syöttöä) sekä penkiltä joensuulaisten suurimmat minuutit pelannut, entinen Näädät-peluri Aapeli Alanen (16/2).

Olen ylpeä joukkueestani. Meille sattui paljon virheitä, mutta meidän rankan viikon jälkeen odotinkin meidän olevan hieman tasapaksuja. Meillä oli hyviä asioita pelaamisessa, joiden perustaan voimme rakentaa. – Greg Gibson

Nokian paras pistemies oli Wes Washpun (20/3), joka sai taustatukea Jeff Garrett Jr:ltä (18/9), Lassi Nikkariselta (13/1/4 syöttöä) sekä Antero Lehdolta (10/0), joka pelasi poikkeuksellisesti vain vähän alle 15 minuuttia virhetilin täytyttyä.

Näädät pelaa seuraavan kerran viikon päästä keskiviikkona 20. tammikuuta, kun Nokian palloiluhallille saapuu Kouvot.