top of page

Ura pisti kampoihin, mutta Näädät venytti voittoputkensa kolmeen


Vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella pelannut Ura Basket pisti kapuloita BC Nokian rattaisiin, mutta lopulta Näädät kykeni venyttämään voittoputkensa kolmeen 100-86 (45-39) -kotivoitolla.


Olosuhteiden myötä Ura oli päättänyt, että tänä iltana heitto lähtee atmosfääriin rivakasti ja siihen kelpaa miltei pelkkä pilkahdus koriraudan oranssista. Kun kentällä nähtiin muun muassa viisikot, jossa Näädillä oli neljä kaksimetristä ja yksi hädin tuskin 180-senttinen ja Uralla toisin päin, niin ymmärrykset menee Kaarinaan päin.


Run and gun -pelityyli on arvaamaton ja heiton upotessa vaarallinen. Ura heiluikin johdossa pitkät pätkät ensimmäistä puoliaikaa, mutta kolmannella neljänneksellä Näädät pisti pallo yhä ahnaammin korin lähelle bully ball -tyyliin ja ero venähti kaksinumeroiseksi, jossa se myös pysyi.


– Nostan hattua Coach Palotielle ja hänen porukalleen, jotka tappelivat hienosti lähtökohtiin nähden, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kehaisi.


Lähtökohdat Näädilläkin on jo monennetta viikkoa tai kuukautta (kuka näitä enää laskee?) vaikeat, kun sekä Niko Mattila että Daniel Dolenc olivat loukkaantumisten takia sivussa.


– Voitto on kiva. Se oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun tehtiin sata pistettä tai yli. Yksi peli vielä ennen joulutaukoa, joka tulee sopivaan väliin, Tuominen sanoi.


Näätien ”twin towers” Dragan Labovic (24/5) ja Sean O'Mara (21/13) olivat vaikeat pideltävät kaarinalaisille. Labovic upotti, ominaiseen tyyliinsä, läheltä ja kaukaa. O'Mara taas runnoi komeat tilastot, vaikka häntä puolustettiin ajoittain virheen rajamailla. Uran leirissä Malik Dimen siirtyminen Bulgariaan poiki mielenkiintoisen valmistautumisen.


– Lähtökohdat oli aikamoiset, kun maanantaina meni treeneihin ja ykkössentteri lähti rahakkaimmille kentille. Itse mietin, että mitä voisin tehdä, kun katsoin, että seuraavalla vastustajalla on kaksi mörköä. Menin sitten kahdeksi päiväksi metsään painimaan karhun kanssa, mutta se treeni ei näköjään auttanut, Uran Mikael Sandberg vitsaili.


Johnathan Hudson (18/2/10 syöttöä) pelasi ehkä parhaan pelinsä Näätien paidassa tähän mennessä, Juan Davis Jr. (20/11) jatkoi hienoja otteitaan, kuten myös Aapeli Alanen (14/10).


Uran ykkönen oli Avery Woodson (26/12), joka sai taustatukea Sandbergilta (15/6) ja nuoren Korisliiga-uransa ennätyspisteet latonut heittäjä Trey Niemi (20/3).

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page