top of page

Turkin pesu edessä, Näädät kohti Kouvolaa


Lauantaisen rökäletappion jälkeen BC Nokialla on mahdollisuus palata takaisin voittojen tielle viiden peräkkäisen tappion jälkeen, kun Näädät kohtaa Kouvolassa Kouvot keskiviikkona 12.12. kello 18:30.

Maajoukkuetauon jälkeen Kouvot on ehtinyt vääntää jo kaksi ottelua, kun viime keskiviikkona kouvolalaiset kaatuivat Kymenlaakson paikalliskamppailussa KTP-Basketille, mutta perjantaina Kouvot nappasi kovan päänahan hallitsevasta Suomen mestarista Karhu Basketista 94-79.

Sarjataulukossa Kouvot heiluu keskivaiheilla yhdessä Näätien kanssa. Kouvot (6 voittoa, 7 tappiota) on viidentenä, kun taas Näädät (6/8) on pudonnut viiden ottelun mittaisen tappioputkensa vuoksi kuudenneksi.

Loukkaantumishuolet jatkuvat, kun Malcolm Bernardin kausi on ohitse ja Niko Mattila on edelleen poissa kokoonpanosta. Onni onnettomuudessa on, että varamiehenä ensiesiintymisensä Näädät-paidassa tekee Raholan Pyrkivän Divari B -joukkueessa kovaa jälkeä tehnyt Juan Davis Jr.

– Pannukakku Seagullsia vastaan alla ja loukkaantumishuolet sen kuin kasvavat. Juan Davis päästetään irti ja vierasvoitosta lähdetään tappelemaan, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Tämän kauden Kouvot on jo tuttu joukkue Näädille marraskuun alkupuolelta, kun kouvolalaiset kävivät häviämässä Nokialla 79-69. Silloin alkukangertelujen jälkeen Näädät sai rivinsä kasaan ja puolusti pääosin fiksusti viimeiset 30 minuuttia. Dragan Labovic (21/8) ja Sean O'Mara (20/6) olivat erityisesti vauhdissa Kouvojen päätyrajatuplausta vastaan.

Kouvojen pelin sielu on jo kymmenettä kautta 36-vuotias konkari Ville Kaunisto (12,2/7,9/1,5), jonka äiti aika tuntuu unohtaneen tyystin. Nuoruutta edustavat Kouvolan omat pojat 22-vuotias Tuomas Hirvonen (8,2/2,3/4,8) ja vastikään 20-vuotta täyttänyt Teemu Knihtinen (6,4/4,8).

Vahvistuksina hääräävät taitava David Gonzalvez (11,3/1,9), Pyrinnöstä tuttu Brian Asbury (18,3/6,7/2,0), Jeremy Morgan (11,5/4,0/2,5) ja Karhua vastaan kokoonpanosta poissa ollut Elbert Matthews (12,7/2,9). Rotaatiominuutteja pelaavat myös Severi Kaukiainen (6,5/1,3/2,3), Vili Nyman (2,8/2,9) sekä Ilmari Toikkanen (2,4/1,5).

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Elisa Viihteeltä. Alakulma ei tiedotuksen kalastamien tietojen mukaan ole lähdössä Kouvolaan, mutta jo nyt kannattaa ilmoittautua fanibussimatkalle perjantaina kohti Uuttakaupunkia.
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page