top of page

Stacy Davisin kolmonen summerin soidessa peittosi Lahti Basketballin

Nokian palloiluhallilla nähtiin Korisliigaa parhaimmillaan, kun BC Nokia kaatoi Stacy Davisin viimeisen sekunnin heitolla Lahti Basketballin 90-88 (44-44). Davis ja Shawn Hopkins olivat Näätien kovimmat pistenikkarit heittäen 20 pistettä mieheen.

Viimeinen minuutti oli tunteiden vuoristorataa. Kotijoukkueen ollessa yhden pisteen johdossa 85-84 lahtelaiset saivat kaksi laadukasta kolmosyritystä ilmoille, mutta molemmat kolisivat raudoissa ja Näädät pääsi vapaalle kentälle. Loistavasti pelannut Shawn Hopkins rohmusi hyökkäyslevypallon ja nosti nokialaiset kolmen pisteen johtoon 87-84.

Lahden Courtney Stockard toi ensin lahtelaiset pisteen päähän ajollaan, josta tuomittiin kori nokialaisten lyödessä torjuntayrityksessään korilevyyn. Näätien epäonnistuessa toisessa päässä Lahden Taylor Johns donkkasi vieraat yhden pisteen johtoon 87-88. Kellossa kymmenen sekuntia aikaa, Näädät aikalisälle, pallo Stacy Davisille ja...

Ensimmäisellä puoliajalla ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat nokialaisten, toiset lahtelaisten ja seuraavat kaksikymmentä minuuttia menivät pitkälti kori korista -tyylillä. Suurimmaksi yksittäiseksi tekijäksi nousi Näätien hyökkäyslevypallot, joita kotijoukkue repi 16 kappaletta ja nosteli niistä 22 pistettä.

Davisin (20/1/3 syöttöä) lisäksi kotijoukkueelta onnistui Shawn Hopkins, joka säkitti uudeksi Korisliigan piste-ennätyksekseen 20 pistettä. Hopkins repi myös viisi levypalloa, torjui vastustajan heiton kahdesti ja tarjoili nokialaisyleisölle lentolipun hurmioon.

Kaksinumeroisille pistelukemille Näädiltä pääsivät myös Larry Anderson (12/7/3 riistoa) ja Daniel Dolenc (11/6), kun taas lahtelaisten parhaimmistoon kuuluivat Stockard (14/4/3 riistoa), Devante Wallace (14/8) ja Arttu Saarijärvi (16/3).

Näätien pelit jatkuvat jo perjantaina 6.3. vierasottelussa KTP-Basketia vastaan.