top of page

Pyynikille! Pirkanmaan paikallisherkkua jo toisessa Korisliiga-ottelussa


BC Nokialla on edessään tuoreen Korisliiga-kauden toinen ottelu keskiviikkona 6.10. Näätien ei tarvitse matkustaa kauaksi vierasotteluun, kun kyseessä on Pyynikillä pelattava Pirkanmaan paikalliskamppailu Tampereen Pyrintöä vastaan klo 18:30.


Missä mennään?


Vaikka katsomot ovatkin jo täynnä, niin koronaviruspandemia on vääjäämättä jättänyt jälkensä Korisliigan alkukauteen. Pirkanmaalla se nähdään molemmin puolin, kun sekä Pyrintö että Nokia ovat molemmat olleet vasta hetken kasassa ja asiat vielä kesken.


Näädät onnistui avausottelussaan KTP-Basketia vastaan selättämään vaikeudet ja ottamaan kovan voiton kotkalaisista. Pyrinnön puolelta takavuosien klassikko-ottelusta Bisonsia vastaan tuli pannukakku, kun Bisons vei 25 pisteen erolla 80-65.


Kun yleisökin saadaan paikalle, niin eiköhän tästä ottelusta muodostu se Pirkanmaan paikalliskamppailu, jota on jo vuosi odotettu.


Meillä oli mukava aloitus kauteen lauantaina, mutta meillä on vielä paljon korjattavaa, jos haluamme napata toisen voiton. Vaatii aikaa, että saamme otettua uuden askeleen eteenpäin. Puolustuksessa meidän pitää olla toimia paremmin yhdessä ja olla aggressiivisia. Hyökkäyksessä meidän tulee pitää pallosta huolta. Tiedämme, että Pyrintö pyrkii olemaan parempi joukkue kuin he olivat avausottelussaan. – Greg Gibson

Tampereen Pyrintö


Erilainen. Pyrintö oli viime kaudella positiivinen tuulahdus Korisliigaan omintakeisella pelityylillään. Lopputuloksena tamperelaiset sijoittuivat neljänneksi; sijoitus, jota harva osasi ennakoida. Lopputuloksena päävalmentaja Miikka Sopanen sai ”jonkun pokaalin viime keväänä”.Luvassa on siis jälleen jonkinlaista miespuolustuksen ja paikkapuolustuksen hybridiä, vähän villimpää hyökkäyspelaamista. Bisonsia vastaan Pyrinnöltä näkyi jopa perinteisempää miespuolustusta, jossa kuitenkin korinsuojelijat pyrittiin pitämään lähellä koria, pienemmät puolustamassa kaarella. Kyllä sieltä lävähti se edelliskaudelta tuttu 1-3-1-paikkapuolustuskin.


Yhtä kaikki, Pyrintö on pelityyliltään vinha vastustaja, jonka inhottavuus vain kasvaa peli peliltä, kun tamperelaiset pääsevät pala palalta samalle sivulle.


Ilmeisesti lähivuosien Pirkanmaan paikalliskamppailut ovat menneet Pyrinnölle jollain lukemilla. Muistetaanko se tarkemmin Pyrinnön tiedotuksessa?


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Osku Heinonen


Kun Majuri on meillä, niin Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on 29-vuotias Osku Heinonen. 194-senttinen Heinonen koki jonkinlaisen renessanssin viime kaudella, vaihtaen profiiliaan heittospesialistiksi myös pallolliseksi pelaajaksi. Kolmonen uppoaa tuttuun tapaan, mutta nyt Oskulla on myös vastuuta pallollisena.


Jos aikaisemmin koria kohti hyökkäävä Heinonen oli harvinaisuus, niin nyt sitä näkyy enemmissä määrin. Siitä kertoo jo kahden pisteen heittojen yritysten määrä, joka kohosi edelliskaudella lähemmäksi neljää, kun valtaosan urasta se on ollut lähempänä yhtä.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Shaquille Keith


Mörssäri. Isokokoinen, vahva, monipuolinen. Kanadalainen Keith on taitava, taisi Bisons-ottelun selostaja mainita, että hän edustaa pelaajatyypiltään jotain Boris Diawin tyylistä. Se on osuva kuvaus, koska Keith näyttää olevan parhaimmillaan juuri syöttäjänä. Mittaa Keithiltä löytyy sen karvan alle pari metriä. Kiloja selkeästi yli sata.


Missä ja miten?


  • Tampereen Pyrintö – BC Nokia, kes 6.10.2021 klo 18:30 @ Pyynikin palloiluhalli, Tampere

  • Ruutu+

  • Alakulman fanibussi0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page