top of page

Pyynikillä ei jäänyt epäselvyyttä paremmasta

BC Nokian kahden Tampereen Pyrintö -pelin maustama viikko sai karvaan alun, kun Näädät hävisi Pyynikin palloiluhallissa selkein numeroin 111-83 (50-43).

Pyrintö on päässyt mainioon vireeseen näin alkukaudesta. Yli sadan pinnan keskiarvolla pussittavat tamperelaiset eivät jättäneet mitään epäselvyyttä, että tulivoimaa löytyy – varsinkin kaaren takaa. Pyrintö upotti kolmoset 64% tarkkuudella 16/25, joista usea vielä ihan hyvin haastetusti.


Näädillä oli väläyttelijöitä: Niko Mattilan floaterit upposivat, Malcolm Bernard ajoi ahnaasti kohti koria ja Aapeli Alanen teki sen, mitä Aapeli Alanen tekee.

Kun Kenneth Manigault jysäytti yhden kauden komeimmista donkeista kolmannen neljänneksen puolessa välissä tilanteeseen 69-53, niin useilla Näädät-kannattajilla nousi pala kurkkuun. Jotenkin vielä ero saatiin kymmenen tuntumaan, mutta viimeistään Kevin Johnson Jr.:n, Antero Lehdon ja Osku Heinosen onnistumiset käänsivät kelkan kotijoukkueelle.


– Onnittelut Samille (Toiviainen) ja Pyrinnölle voitosta. Pyrintö pelaa tällä hetkellä upeaa korista, heillä on paljon voittavia matchupeja hyökkäyksessä. Tämä peli täytyy nyt analysoida hyvin ja palata taas parempana, kun sunnuntaina pelataan uudestaan, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Näätien pistekärki oli Bernard (20/3/3 syöttöä), jonka liukkaat pitivät nokialaiset pinnalla, kun taas Mattila (12/4) ja Alanen (11/2) onnistuivat suomalaisista. Korisliigan kuukauden pelaaja Sean O’Maran Pyrinnön Johnson ja Petri Heinonen hidastivat 17 pisteeseen ja kuuteen levypalloon. Myös Vuk Malidzan (9/5/4) pääsi esittelemään taitojaan.


Kotijoukkueelta kaksinumeroiset pistelukemat ylittivät kuusi pelaajaa: Manigault (21/0/3), Jaylon Tate (14/0/4), Lehto (17/4/6), Osku Heinonen (14/3), Eron Harris (12/1) ja loistavasti esiintynyt Johnson (17/15/6). Pyrintö jakoi ottelussa 24 koriin johtanutta syöttöä.

No mutta! Näätien viiden ottelun mittainen voittoputki on nyt katkaistu. Jos jokin Pirkanmaalla on selvää, niin että molemmat maakunnan Korisliiga-joukkueista pelaavat erinomaista koripalloa – ja vielä tyystin erilaista sellaista. Pyynikillä paikalliskamppailun tunnelmaa olisi voinut ottaa purkkiin ja antaa kotona lapsille muovailuvahaksi.


Isänpäiväsunnuntaina 11.11. samaa herkkua on luvassa Nokian palloiluhallissa kello 17:00. Kannattaa tilata liput ajoissa, niitä todennäköisesti ei ole kauaa enää jaossa.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page