top of page

Pyrintö höyhensi kalkkiviivoilla Näädät härkäviikkojen päätösottelussa

Kolme ottelua viiteen päivään Korisliigan kärkijoukkueita vastaan pelannut BC Nokia kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa perjantai-iltana kiihkeässä paikalliskamppailussa. Näätien kone yksi toisella puoliajalla ja Tampereen Pyrintö pääsi nappaamaan niukan 91–97 (49–43) -voiton.

Trendi Nokialla on tällä kaudella ollut vähän siihen suuntaan, että alku luistaa mainiosti, mutta toisella puoliajalla tahti vähän hiljenee. Tälläkin kertaa Näädät piti ottelua karvaisissa tassuissaan läpi ensimmäisen puoliajan, ajoittain jopa hienolla joukkuepelillä, mutta lopussa kävi käry.

Meillä on takana vaikea viikko ja kolme kovaa vastustajaa, mutta näin asiat vain ovat. Koripallo on pelinä ennen kaikkea tasaisen suorituksen hakemista. Emme ole vielä tasaisia, mutta olen luottavainen, että pääsemme siihen. – Greg Gibson

Mutta se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö voitosta taisteltu loppuun asti. Vielä nelisen minuuttia ennen loppusummeria Stacy Davis pääsi irti ja löi alaspäin donkin (Näätien kolmen pisteen johtoon 83-80), jossa mummot ja vaarit meinasivat jäädä alle, sekä kommentaattori Henri Hirvikoski ajautui hetkeksi johonkin tavoittamattomaan ideaalimaailmaan.

Mutta toisessa päässä Pyrinnön kolmikko BJ Raymond, Khalil Small ja Lassi Kilpinen käänsivät ottelun itänaapurille. Raymond ja Small molemmat väänsivät korit virheen kera, mutta Kilpinen pisti vielä paremmaksi. Muutama kriittinen hyökkäyslevypallo, yksi kalastettu hyökkääjänvirhe ja erityisesti jäätävä kolmonen kulmasta pari minuuttia ennen loppusummeria olivat Kilpisen suurimmat kontribuutiot ratkaisuhetkillä.

Näin tiukoissa otteluissa on yleensä kyse piirun vertaisista eroista. Stacy Davis (22/4) väänsi sen verran miehekkäitä koreja loppuhetkillä, ettei ollut kaukana, että hän olisi voittanut pelin miltei yksin. Niko Mattila (15/3/4 syöttöä) erottui molemmissa päissä läpi ottelun ja Daniel Dolenc (14/10/3 syöttöä) kokosi kauden toisen tupla-tuplansa.

Pyrinnöltä Small (22/10/3 syöttöä) pelasi vaikean alkukauden jälkeen jo kolmannen erinomaisen ottelunsa. Hänen lisäkseen BJ Raymond (22/5) ja Raymond Nixon (21/10) näyttivät, että kilometrit ja kokemuksen tuoma rutiini ovat usein valttia. Kaikki rakastavat Raymondia – tässä tapauksessa kahta.

Miten tästä eteenpäin? Näädillä on nyt kolme tappiota alla otteluohjelmalla, joka ei anna armoa nuorelle joukkueelle. Onneksi nokialaisilla on nyt hetki aikaa vetää syvään henkeä ja treenata; seuraava ottelu pelataan viikon päästä perjantaina 1.11. Uudessakaupungissa Korihaita vastaan, joka on tähän mennessä hävinnyt jokaisen ottelunsa.