top of page

Pitkän odotuksen jälkeen Näädät palaa parketille isännöimään Lahti Basketballia


Noin puolentoista viikon pelitauon jälkeen kolmen ottelun voittoputkessa porskuttava BC Nokia palaa peliparketeille Nokian palloiluhallissa tiistaina 19.11. Näätien vieraaksi saapuu kevään sarjanousija Lahti Basketball.


Kuin varkain Korisliigan runkosarja on jo ylittänyt neljänneksen rajapyykin. Kauden ensimetreillä lokakuun alussa Lahti ja Nokia mittelivät ensimmäisen kerran, kun Näädät nappasi kauden avausvoittonsa vieraskentällä. Alkukauden pelit ovat kuitenkin aina alkukauden pelejä. Näätien koripallo on mennyt vahvasti eteenpäin jatkuvasti kilometrien kerääntyessä ja Lahdelta puuttui vielä kokoonpanosta silloin heidän sielunsa Tuomas Hirvonen.


Lahti on pelannut kuten sarjanousijat yleensä pelaavat. Tappioita on kertynyt enemmän kuin voittoja (neljällä voitolla joukkue on pudotuspeliviivan alapuolella), mutta näpäyttäen aina ajoittain pitkäikäisiä liigajyriä. Marraskuussa lahtelaiset ovat voittaneet Kataja Basketin ja Kobrat, mutta hävinneet KTP-Basketille ja Kauhajoelle.


Lahtelaisten vaarallisimmaksi aseeksi on osoittautunut Jerry Evans Jr. (19,9/7,1), joka taistelee tosissaan Korisliigan pistekuninkuudesta. Evansilta löytyy hyökkäyspäässä monipuolinen skorauspaketti, jonka kautta hän heittää hyvillä tarkkuuksilla sekä läheltä että kaukaa. Maailman kokenein 23-vuotias Hirvonen (14,5/4,0/5,5) on kuitenkin joukkueen moottori yhdessä lahtelaiskoripalloikoni Vesa Mäkäläisen (11,7/4,6/2,3) kanssa. Nuoremman polven suomalaisista Arttu Saarijärvi (5,0/1,5) on väläytellyt.Näädät todellakin vetelee marraskuuta vielä puhtaat jauhot pussissaan. Takana ovat voitot Korihaista, Ura Basketista ja Kouvoista. Pelejä ei puolentoista viikon jälkeen jää uupumaan, kun Näädät rehkii seuraavat kaksi viikkoa neljä ottelua, joista kolme kotona. Palloiluhallin käytävillä liikkuu huhuja, että treeneissä on ollut hyvä meininki ja uusin tulokas Michael Besselink nähdään jo tiistaina kokoonpanossa.


Meillä on ollut mukava sekoitus palautumista ja hyviä harjoituksia pelitauolla. On ollut hauskaa kilpailla ja valmistautua harjoituksissa, kun meillä on tarpeeksi pelaajia, jotta saamme asioita aikaiseksi. On myös hienoa, että meillä on Mike (Besselink) mukana ja työskentelemme sen eteen, että saamme hänet rotaatioomme. Lahti pystyy pistämään palloa pussiin. He ovat loistava heittojoukkue kolmen pisteen kaaren takaa, joka pistää painotuksen meidän palloskriinien ja yksi vastaan yksi -tilanteiden puolustamiseen. – Greg Gibson


Intervent Oy:n isännöimä ottelu alkaa Nokian palloiluhallissa tiistaina 19.11. klo 18:30. Tervetuloa paikalle tunnustamaan väriä.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page