top of page

Pirkanmaan paikalliskamppailu Pyrinnölle 0,6 sekunnin erolla


Nokian palloiluhallilla nähtiin Pirkanmaan paikalliskamppailujen klassikko, kun BC Nokia hävisi Tampereen Pyrinnölle vain pisteellä 96-97 (54-50), kun Brady Skeensin tippaus sujahti korisukasta lävitse 0,6 sekuntia ennen loppusummeria.


9,7 sekuntia ennen loppusummeria, tilanteessa 96-95 Näädät menetti pallon sivurajasta ja Pyrintö meni aikalisälle. Tamperelaiset pelasivat pallon tähtipelaajalleen Marcus Lewisille, jonka nokialaispuolustus onnistui pakottamaan liki mahdottomaan heittoon, mutta Skeens onnistui runnomaan pallon sisään hyökkäyslevypallosta.


Nokian aikalisä, aikaa 0,6 sekuntia. Näädät sai vielä ihan kelvollisen heiton voitosta Gokul Natesanille, mutta Natesanin kolmonen kolahti rautaan.


Pikakelauksella taaksepäin, päätösneljänneksen ensimmäiselle kahdella minuutille. Näädät johti jo 11 pistettä, mutta levypallotilanteessa Näätien Antti Ahoselle tuomittiin virhe, hänen viidentensä. Kun Ahonen jäi pois, niin Näädät joutui pelaamaan kuuden pelaajan rotaatiolla. Jaloissa painoi jo ennen sitä, mutta siitä lähtien Pyrintö vei lähes jokaisen irtopallon itselleen.


Hyökkäyslevypallo kerrallaan Pyrintö kuroi eroa kiinni ja lopulta Lewis toi kahdella kolmosellaan tamperelaiset pisteen päähän. Yhden pallonhallinnan pelissä pallo pomppi vieraille.


Ei ole varmaan koskaan syönyt häviö näin paljon. Me olimme mielestäni parempi joukkue tänään, mutta pelaajat ja bensa loppui kesken. En oikein muuta osaa sanoa. Tosi ylpeä joukkueesta, mutta häviö on häviö. – Antti Ahonen

Pyrintö on tällä hetkellä sarjakakkonen ja näyttää vahvasti siltä, että juuri he ovat BC Nokian pudotuspelivastustaja. Vaikka vastoinkäymisiä on satanut nokialaisten laariin, niin tämä peli oli osoitus, ettei yksikään joukkueesta ole luovuttanut.


Pyrintö voitti, he ovat erinomainen koripallojoukkue. Olen jälleen ylpeä joukkueestani, he taistelivat. Me emme lähde peruuttelemaan ketään vastaan, vaan pistämme takaisin. Alamme olemaan valmiina tosipelejä varten. – Greg Gibson

Pyrinnön paikkapuolustus on inha, mutta kahdessa Pirkanmaan paikalliskamppailussa Näädät on löytänyt lääkkeet sen murtamiseksi. Näädät osui kolmosensa loistokkaasti 19/42 (45%) ja varsinkin toisella puoliajalla nokialaiset löysivät tasapainon, milloin ampua kaukaa ja milloin hyökätä kohti koria.


Täydet minuutit pelannut Natesan (31/6/6 syöttöä) oli mies paikallaan läpi ottelun. Kolmannella neljänneksellä, vielä kuukausi sitten Divisioona B:tä pelannut Natesan oli lähes ilmiömäinen säkittäen neljä peräkkäistä kolmosta ja 17 pistettä kymmeneen minuuttiin.Matias Ojala (20/6) viljeli näppäriä floatereita ja pisti kroppansa likoon. Antero Lehto (19/1/5) kuritti kasvattajaseuraansa ja johti äänekkäästi joukkuettaan. Ahonen (12/2) upotti kolmosensa 4/6. Lassi Nikkarinen (5/6) pyöritti nokialaishyökkäystä 11 syötön arvoisesti.


Vielä Ahostakin nuoremmasta osastosta Peetu Piirtola (0/4/3) pelasi erinomaiset minuutit ja Hugo Boman (9/4) väänsi tärkeitä koreja päätösneljänneksellä.


Pyrinnöltä Lewis (21/3) vastasi pisteistä, Skeens (16/22) levypalloista, Osku Heinonen (16/2) kolmosista. Kolmikon lisäksi kaksinumeroisille pääsivät Shawn Hopkins (12/7), David Gonzalvez (13/2/5) ja Shaquille Thomas (10/3).


Näätien viimeinen runkosarjaottelu pelataan ensi tiistaina 9.3. Jatke Areenalla, Kouvolassa. Vastassa on Kouvot.


Ottelutilastot


Ottelun lehdistötilaisuus


Ottelun huippuhetketViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page