top of page

Odotettu Pirkanmaan paikalliskamppailu on vihdoin täällä


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat keskiviikkona 24. helmikuuta, kun Näädät kohtaa Pyynikin palloiluhallilla Tampereen Pyrinnön. Kyseessä on kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikalliskamppailu, joka ikävä kyllä pelataan ilman yleisöä.


Missä mennään?


Peräkkäin mennään, ainakin sarjataulukossa. Pyrintö (13 voittoa/4 tappiota) on sarjataulukossa neljäntenä, Näädät (10/8) taas viidentenä. Pyrinnöllä on mahdollisuudet runkosarjan loppumetreillä vielä parannella sijoitustaan, sillä sen kanssa tasapisteissä ovat Kauhajoki (13/4) ja Salon Vilpas (13/6).


Näädille tuli maajoukkuetauolla jobinpostia, kun syksyllä aloittaneesta neljästä ulkomaalaisvahvistuksesta viimeinenkin poistui nokialaisjoukkueen riveistä: Daeshon Francis lähti takaisin Yhdysvaltoihin henkilökohtaisista syistä. Nyt Näädät pelaa siis yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella, joka on FoKoPosta helmikuun alussa Nokialle saapunut Gokul Natesan.


Sähköä ei kuitenkaan paikalliskamppailusta pitäisi puuttua, vaikka lähtöasetelmat ovat, mitä ovat. Siirtyihän kesällä seurojen omat kasvatit päittäin: Antero Lehto Nokialle ja Shawn Hopkins Pyrintöön.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa), Hugo Boman (2 viikkoa), Lauri Toivonen (GTD 25%, todennäköisesti ei tule pelaamaan)


Tampereen Pyrintö


Tampereella on siirrytty uuteen aikaan, kun päävalmentajan pestin nappasi Miikka Sopanen, joka onnistui yllättämään koko suomalaisen koriskentän vapaamuotoisella pelityylillään. Kun tähän vielä lisää apuvalmentaja Damon Williamsin juoniman paikkapuolustuksen, niin Pyrintö on tämän kauden kummajainen – joukkue, joka pelaa täysin eri lailla kuin kaikki muut.


Keskelle Keksintöä teki jo tästä mainion insertin…Jos todellakin Korisliiga, ja moni muukin sarja ympäri maailmaa, on pitkälti pohjautunut palloskriinipelaamiseen lähivuosina, niin Pyrintö luottaa enemmän 1-1-tilanteiden voittamiseen. Tulokset ovat kieltämättä puhuneet puolestaan. Harva asetti Pyrintöä neljän parhaan joukkoon runkosarjassa, mutta vahvasti siltä näyttää.


Vaikkei meillä on ollut miesvaje harjoituksissa ja valmistautumisessa, niin olen ollut todella tyytyväinen pelaajiemme asenteeseen ja työskentelyyn. Pyrintö on erinomainen hyökkäyspään joukkue. Heidän hidastaminen edes vähän on suuri haaste meille. – Greg Gibson

  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Osku Heinonen, Shawn Hopkins, Lassi Kilpinen, Tomas Pihlajamäki, Justus Kilpinen

  • Ulkomaalaisvahvistukset: David Gonzalvez, Brady Skeens, Shaquille Thomas, Marcus Lewis (loukkaantunut)


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Shawn Hopkins


Kukas muukaan? Jos Lehdon näkeminen Näädät-paidassa oli alkuun hämmentävää, niin oli myös Hopkins ja Pyrinnön punainen. Siirrot synnyttivät tunteita, ehkä jopa hieman kitkaa, molemmissa leireissä, joten onkin ikävää, ettei tätä Pirkanmaan paikalliskamppailua pääse näkemään livenä.


25-vuotias BC Nokia -kasvatti pelaa nyt toista Korisliiga-kauttaan ja on noussut seitsemänneksi parhaaksi kotimaiseksi pistemieheksi koko liigassa 13,8 pisteellä ja 4,1 levypallolla. Huomioitavaa on myös, että Hopkins on osunut kolmosensa tällä kaudella 40,5% tarkkuudella.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: David Gonzalvez


Gonzalvez on kokenut 33-vuotias kehäkettu, joka saapui Pyrintöön täksi kaudeksi Kouvoista. Kouvolassa Gonzalvez ehti pelata kolme kautta ja palkintokaapista löytyy Suomen mestaruus kaudelta 2015/16. Kouvoja ennen Gonzalvez pelasi Namika Lahdessa, joten hänelle kuluva kausi on jo viides Korisliigassa.


Gonzalvez on Pyrinnön ainoa 1980-luvulla syntynyt pelaajaa ja kokemuksensa kautta joukkueen kapteeni. Tilastot kertovat, ettei hänen vauhtinsa ole hiljentynyt ikävuosien karttuessa: tämän kauden saldo on 11,2 pistettä, 3,8 levypalloa ja 4,4 syöttöä ottelua kohden.


Missä ja miten?


  • Tampereen Pyrintö – BC Nokia, 24.2.2021 @ Pyynikin palloiluhalli, Tampere

  • Ottelu pelataan ilman yleisöä

  • Ruutu+

  • VeikkausTV

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page