top of page

Näädät pisti jälleen hanttiin, mutta sikari jäi saamatta

Korisliigan pudotuspeleissä BC Nokia hävisi Kauhajoen Karhu Basketille puolivälieräsarjan toisessa ottelussa 69-78 (28-41). Karhu nappasi täten toisen kiinnityksen, kun kauhajokiset johtavat otteluvoitoin 2-0.

Jos sunnuntaina Näädiltä loppui kaasu toisella neljänneksellä, niin tällä kertaa yksittäistä pidempää hetkeä ei missään vaiheessa tullut. Päinvastoin nokialaiset pistivät urhoollisesti vastaan läpi ottelun.

Olen sanonut kerta toisensa jälkeen muutaman kuukauden ajan, mutta sanon edelleen, että olen älyttömän ylpeä näistä jätkistä. Mielestäni pelasimme lujempaa kuin Kauhajoki. Hävisimme pelin, mutta jatkamme taistelua. – Greg Gibson

Karhu kokosi ja piti noin kymmenen pisteen tienoilla heiluneen johtonsa pitkälti kahdella aseella: hyökkäyslevypalloilla ja aggressiivisella puolustuksellaan. Vieraat veivät peräti 20 hyökkäyslevypalloa ja pakottivat Näädät 17 menetykseen.

Olisi pitänyt olla vähemmän menetyksiä ja antaa vastustajalle vähemmän hyökkäyslevypalloja, niin oltaisiin käännetty voitoksi. – Peetu Piirtola

Tilastoissa kotijoukkueelta erottui kolmikko Lassi Nikkarinen (20/5), Gokul Natesan (17/7) ja Antero Lehto (15/3/4 syöttöä). Nikkarinen ja Natesan rehkivät täydet 40 minuuttia, Lehto reilut 38. Lauri Toivonen (4/11) teki haalarihommia 32 minuutin verran, kun harmittavasti Matias Ojala (2/2) päätyi pelaamaan vain 17 minuuttia virhevaikeuksien takia.

Positiivisin yllättäjä oli ehdottomasti Peetu Piirtola (5/0), joka sekoitti Näätien vaihtopenkin tyystin voimakkaalla kahden käden donkilla.

Karhun laadukkaasta kokoonpanosta löytyi jälleen leveyttä; yli kymmenen pisteen pääsivät TJ Holyfield (15/8), Bojan Sarcevic (13/3), Okko Järvi (11/1), Anthony Hilliard (14/2) ja Jeff Garrett Jr (11/15). Varsinkin entinen nokialainen, Garrett oli paha luu hyökkäyslevypalloissa, ottaen niitä seitsemän.

BC Nokia ja Karhu Basket kohtaavat seuraavan kerran perjantaina 19.3. klo 18:30 Kauhajoella.