top of page

Näädät nappasi seitsemännen peräkkäisen voittonsa pudotuspelikenraalissa Lapualla

BC Nokian viimeinenkin ottelu Korisliigan alemmassa jatkosarjassa on päättynyt, kun Näädät voitti Kobrat Lapualla 78-84 (40-35). Näädät etenee täten pudotuspeleihin seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkissa ja vastaan tulee Helsinki Seagulls.

Otteluun lähtiessä Kobrien pudotuspelipaikka ei ollut täysin omissa käsissä, kun se olisi vielä vaatinut tappiot samaan aikaan pelaaville Lahti Basketballille sekä Tampereen Pyrinnölle. Molemmat joukkueet voittivat omat ottelunsa, joten pudotuspeleihin kahdeksannelta sijalta eteni Pyrintö – seitsemäntenä tietenkin jo aikaisemmin alemman jatkosarjan kärkisijan varmistanut BC Nokia.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Näädät nousi keulille ja ei enää luovuttanut johtoaan. Erityisen kovassa vireessä vierailta ratkaisuhetkillä oli Johnathan Stove.

– Oli oikeastaan aika vaikea peli. Lapua sai sekoitettua peliä ensimmäisellä puoliajalla paikkapuolustuksellaan. Sitten petrattiin toisella puoliajalla ja heitto alkoi osua, Kalle Peltonen kommentoi ottelun jälkeen.

Stoven kokonaissaldo oli 19 pistettä ja 6 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät myös Perrion Callandret (18/8/6 syöttöä), Malik Benlevi (13/7), Alan Herndon (12/10/4) sekä kuluvan kauden ennätyspisteensä säkittänyt Hugo Boman (15/6).

Kobrien parhaat pistemiehet olivat David Nichols (20/3), Antto Nikkarinen (18/2/5) ja Javion Ogunyemi (12/13).

Korisliigan ylemmän jatkosarjan päätösottelussa Kauhajoki voitti Helsinki Seagullsin ja täten kauhajokiset nappasivat ykkössijoituksen. BC Nokialle tulee vastaan puolivälierissä täten toiseksi sijoittunut Seagulls.