top of page

Näädät kellisti Katajan, Tabb ja Davis kultaa ratkaisuhetkillä

BC Nokian palasi Korisliigassa takaisin voittojen tielle, kun Näädät sai jännittävien hetkien jälkeen kukistettua Kataja Basketin 102-94 (55-41). Kataja kiri, mutta viimeisen kolmen minuutin aikana Ladarius Tabb ja Stacy Davis hoitivat voiton kotijoukkueelle.

Ensimmäisellä puoliajalla Näädät määritteli tempon ja fyysisyyden, minkä myötä näytti jo siltä, että Katajan hermokontrolli pettää ja kotijoukkue jyllää selkeään voittoon. Puoliajan jälkeen joensuulaiset tulivat kuitenkin keskittyneinä ja kirivät Näätien parhaimmillaan 16 pisteeseen venyneen johdon.

Runsaat kolme minuuttia ennen loppusummeria Katajan takaa-ajo poiki vierasjoukkueelle kahden pisteen johdon, mutta viimeiset kolme minuuttia kuuluivat nokialaisille. Ensin Niko Mattila tasoitti ottelun, minkä jälkeen Tabb näytti parasta osaamistaan.

Ikitaistelija rohmusi ensin hyökkäyslevypallosta Näädät kahden pisteen johtoon ja hetkeä myöhemmin viimeisteli atleettisen ajon päätteeksi eron neljään. Viimeisellä minuutilla Davisin hyppyheitto piti Katajan kannoilla ja loppuhetkien vapaaheittelyssä Näädät löi viimeisen naulan vieraiden arkkuun.

Hatunnosto Katajalle, joka ei luovuttanut. Se oli aikamoinen vuoristorata meille. Pelasimme todella hyvän ensimmäisen puoliajan, pidimme pallosta huolta. Toisella puoliajalla annoimme tunteiden viedä liikaa. Viimeiset kolme minuuttia toteutus oli parasta viimeiseen kolmeen viikkoon. Stacy oli erinomainen kuten myös Ladarius. Saimme asioita aikaiseksi, mitä emme ole saaneet tehtyä loppuhetkillä pitkään aikaan. – Greg Gibson

Davis oli kovassa vedossa läpi ottelun upottaen 27 pistettä, repien kuusi levypalloa ja tarjoillen neljä syöttöä. Tabb (13/9) kunnostautui jälleen kerran duunarina, Tyler Flack (16/6) käytti 18 peliminuuttiansa tehokkaasti ja Demarcus Holland (15/6/6 syöttöä) oli ominaiseen tapaansa monipuolinen.

Yleisönsytyttäjänä toimi jälleen Shawn Hopkins (10/5), jonka näyttävin suoritus oli tyly blokki Katajan loistavasta Jarred Ogungbemi-Jacksonista (32/6).

Ogungbemi-Jacksonin lisäksi Katajalta tuhojaan pääsi tekemään 32 pistettä heittänyt ja kuusi levypalloa rohmunnut Brandon Walters.

Näätien pelit jatkuvat keskiviikkona 8.1. vieraissa Lahti Basketballia vastaan.