top of page

Näädät jiirissä Uudessakaupungissa, tappioputki katki murskavoitolla

BC Nokia katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, ja nappasi samalla kauden neljännen vierasvoittonsa, Uudessakaupungissa löylyttämällä Korihaita 55-91 (29-44).

Kun joukkue puolustaa hyvin, niin yleensä se myös ruokkii hyökkäystä. Korihailla oli läpi ottelun vaikeuksia saada edes riittävän hyviä heittopaikkoja aikaiseksi, mistä karua kieltä kertoo kolmosten tilastorivi 4/22.

Näädät, Tyler Flackin ja Ladarius Tabbin johdolla, pääsi nautiskelemaan vapaalla kiitoradalla tai hyvien syöttöjen päätteeksi. Kovaa ja korkealta.

Johto venyi yli kahdenkymmenen lopullisesti kolmannella neljänneksellä ja viimeiselle jaksolle astellessa voittaja oli käytännössä jo selvä. Korihaiden 55 pistettä kertoo nokialaisten puolustuksen potentiaalista.

Joukkueemme avaintekijä on erinomainen puolustus. Jos teemme samanlaista työtä kuin tänään jatkossakin, niin taivas on meillä rajana. – Tyler Flack

Hyökkäys klikkaa, kun puolustus on hyvää. Kun saamme stoppeja, riistoja ja pääsemme juoksemaan avointa kenttää, niin hyökkääminen on huomattavasti helpompaa. – Greg Gibson

Peräti viisi nokialaista ylitti kaksinumeroisten pisteiden rajapyykin: Flack (13/6), irtopalloista antaumuksella taistellut Tabb (14/7/4 riistoa), Stacy Davis (12/6), Teemu Sulonen (15/2/4 syöttöä) ja aloitusviisikkopaikasta partiopojan tarmolla kiittänyt ja kumartanut Lassi Nikkarinen (13/3/5 syöttöä).

Korihailta onnistumiset jäivät vähiin. Ernest Zeigler III (13/3) oli pistekärki, mutta positiivisimman jäljen parketille jätti 16-vuotias Tommi Lehtonen (9/0), joka heitti kolme kolmosta ensimmäiseen puoliaikaan.

Kauaa ei ole aikaa tätä voittoa pureskella, kun jo tiistaina 5.1. Näätien vieraaksi saapuu Ura Basket eGameStars.