top of page

Nokialaiskasvatti Antti Ahonen ja Näädät 2+1-malliseen jatkosopimukseen


BC Nokia ja Antti Ahonen, 20, ovat solmineet jatkosopimuksen, joka kattaa seuraavat kaksi kautta, minkä lisäksi sopimuksesta löytyy pykälä, joka mahdollistaa molempien osapuolien optiovuoden myös kolmannelle kaudelle.


Miesten joukkueessa debyyttinsä jo kaudella 2016/17 tehnyt Ahonen on Korisliiga-urallaan pelannut viiden kauden aikana jo 73 ottelua. Todenteolla minuuteille hän on päässyt kahdesti: keväällä 2019 pudotuspelien kynnyksellä ja päättyneellä kaudella vuodenvaihteen jälkeen.


Antti kiteyttää sen, mitä me haluamme BC Nokiassa. Pelaajia, jotka työskentelevät kovaa ja pyrkivät kehittymään. – Greg Gibson

Parimetrinen Ahonen viimeisteli kaudella 2020/21 Näädille keskimäärin 5,6 pistettä, 2,7 levypalloa ja 0,7 syöttöä ottelua kohden. Kolmosten heittotarkkuudessa (40,5%) Ahonen oli koko Korisliigan kolmastoista.


Korisliigan lisäksi Ahonen on pelannut viimeiset kolme kautta Divisioona B:tä Raholan Pyrkivän riveissä. Edelliskaudella Ahonen pelasi kahdeksan ottelua 15,5 pisteen, 9,8 levypallon ja 3,5 syötön keskiarvoilla.


Oman mausteensa Ahosen tulevaan kauteen tuo se, että heinäkuussa hän pukee ylleen Suomen puolustusvoimien maastopuvun ja aloittaa varusmiespalveluksensa Pirkkalassa, Satakunnan lennostossa.


Omassa seurassa on hieno jatkaa ja pääsee pelaamaan tuttujen ihmisten edessä. Varsinkin nyt, kun on intti lähellä, niin on hyvä, että pääsee olemaan tutussa ympäristössä. Tavoitteena on, että pystyn vakiinnuttamaan paikan Korisliigan pelaavassa rotaatiossa ja ylipäätänsä monipuolistua pelaajana. – Antti Ahonen

Syksy on varmasti Antille vähän haastavampi, mutta onneksi hänen kehityksensä on maraton eikä sprintti. Näen, että Antilla tulee olemaan merkittävä rooli ensi kaudella, erityisesti sen jälkeen, kun hän pääsee pois armeijasta. – Greg Gibson

Ahosella oli jo sopimus BC Nokian kanssa tulevasta kaudesta, mutta sopimusta viilattiin tulevaisuutta ajatellen.


BC Nokian sopimuspelaajiin tulevaksi kaudeksi kuuluvat Antero Lehto, Antti Ahonen ja Hugo Boman. Lisäksi usealla pelaajalla on tulevasta kaudesta optiovuosi, joista tiedotetaan myöhemmin.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarii


bottom of page