top of page

Näätien taistelu ylemmästä jatkosarjasta jatkuu Lahdessa


BC Nokia kohtaa lauantaina 18.12. Korisliigan vierasottelussa klo 17:00 Lahti Basketballin. Kyseessä on molemmille joukkueille tärkeä ottelu, kun joukkueet ovat peräjälkeen sarjataulukossa; Lahti kuudentena, Nokia seitsemäntenä.


Missä mennään?


Korisliigassa taistelu paikoista kuuden parhaan joukkoon, ylempään jatkosarjaan, käy kuumana. Yhteensä kuusi joukkuetta ovat kahden voiton päässä toisistaan sijojen 5-10 välillä. Lahti (7 voittoa, 8 tappiota) on tällä hetkellä kiinni kuudennessa sijassa, Nokia taas seitsemäntenä (6/9). Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kobrat ovat yhtä monella voitolla Nokian jälkeen.


Näädät ehti voittaa jo kaksi putkeen, mutta Kataja Basket veti edellispelissä pidemmän korren häkellyttävien loppuhetkien jälkeen. Lahti taas on hävinnyt kaksi edellistä matsiaan, ensin Kouvoille ja sitten Bisons Loimaalle.


Paikoista ylemmässä jatkosarjassa pelataan vielä tammikuun 22. päivään asti. Molemmilla joukkueilla on jäljellä seitsemän ottelua.


Keskiviikkoinen tappio oli iso pettymys, mutta meidän pitää nopeasti siirtää ajatukset Lahtea kohden. Mentaalinen puoli korostuu nyt. Tiedämme, että Lahdelta tulee painetta, joten meidän pitää yksinkertaisesti olla aggressiivisia molemmissa päissä kenttää, jotta pystymme vastaamaan paineeseen. – Greg Gibson

Lahti Basketball


Kun joukkueet kohtasivat edelliskerran, niin lahtelaisilla oli Nokialla mukana pelkästään suomalaispelaajista koottu kokoonpano. Taustalla oli auto-onnettomuus, jossa oli mukana jokainen Lahden neljästä ulkomaalaisvahvistuksesta. Tuo ottelu päättyi sinnikkäiden lahtelaisten kovaan vierasvoittoon.


Kauden aloittaneista vahvistuksista Lahdella on jäljellä enää Chris Clark, joka palasi kokoonpanoon kahden kuukauden tauon jälkeen keskiviikkona Bisonsia vastaan. Paletin uudet pelaajat ovat Khalil Iverson, Kouvoissa ja Salon Vilppaassa aiemmin pelannut Antonio Ballard sekä 22,7 pistettä per ottelu kolmessa ottelussa heittänyt Zackery Bryant.


Suomalaispelaajista tällä kaudella ovat erottuneet muun muassa monipuoliset Ville Karvonen, Ricky Waxlax, Erik Sajantila ja Arttu Saarijärvi, pelinrakentaja Aleksanteri Ahola sekä ’02 syntynyt parimetrinen Eemi Luukkonen. Henri Ventoniemi on poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Eemi Luukkonen


Jos Lahti Basketballin pelityyliä lähtee yksinkertaistamaan, niin sitä varmaankin kuvailisi niin, että se pohjautuu intensiteettiin ja siihen, ettei pelaajille ole lyöty perinteistä leimaa pelipaikoille. Jokainen tekee sitä, missä he ovat hyviä. Kehitys taas tapahtuu sen merkeissä, että pelaajat monipuolistavat omaa tekemistään Lahden pelityylin puitteissa.


’02 syntynyt Luukkonen on tästä selkeästi nauttinut, sillä hänellä on parimetrisen koripalloilijan raamit, jotka täydentyvät urheilullisuudella sekä taidolla pelata sekä sisällä että ulkona.


Vähän alle 17 minuutin peliajalla Luukkonen on vääntänyt keskiarvoikseen 6,4 pistettä, 2,2 levypalloa 1,0 syöttöä ottelua kohden. Pisteet syntyvät myös loistotarkkuuksin: kakkoset 51,2%, kolmoset 41,7% ja vapaaheitot 85,0%.


Luukkosesta on kehittymässä melkoinen kultakimpale, jonka arvo esimerkkinä nuorelle Lahti Basketballille on valtava.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Antonio Ballard


Jos Bryant on tehtaillut 22,7 pistettä ottelua kohden, niin Ballard ei jää kauaksi: seitsemässä ottelussa Ballard on tilastoinut 20,6 pistettä per ottelu. Eikä kokeneen 33-vuotiaan tilastot jää siihen, vaan pisteiden lisäksi hän on repinyt 12,6 levypalloa per ottelu ja jaellut 2,3 syöttöä.


Vielä Bryantin pelimäärä ei riitä siihen, että hän olisi Korisliigan virallisissa pelaajatilastoissa, mutta huomionarvoista on, että sitä edelleen pitää hallussaan Näätien Arnaldo Toro 16,2 levypallolla per ottelu. Yhdelläkään muulla ei ole yli kymmentä per ottelu – kunnes Ballard saa pelimääränsä täyteen.


Ballard on Korisliiga-seuraajille tuttu nimi jo ennestään. Kaudella 2018-19 Ballard pelasi Salon Vilppaassa 38 ottelua; kaudella 2020-21 taas Kouvoissa kymmenen ottelua.


Missä ja miten?


  • Lahti Basketball – BC Nokia, la 18.12.2021 klo 17:00 @ Lahti Energia Areena

  • Ruutu+

  • Alakulman fanibussi0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page