top of page

Näätien ruuhkaviikon kruunaa lauantain Kouvot-ottelu


Kaksi edellistä otteluaan voittanut BC Nokia kohtaa lauantaina 6.11. klo 17:00 Nokian palloiluhallilla Kouvot, joka on Näätien tapaan korjannut sarjapisteet nimiinsä kahdessa edellisottelussa.


Missä mennään?


Vähän yllättäen Näädät on onnistunut kääntämään kurssinsa, kun lauantaina edessä on kolmas ottelu seitsemään päivään. Rypistys on jo nyt menestys, kun nokialaiset onnistuivat kääntämään viiden ottelun mittaisen tappioputkensa kahteen peräkkäiseen voittoon. Lauantaina nähdäänkin saako orastava voittoputki jatkoa.


Lauantaina todennäköisesti myös nähdään Näädät-paidassa ensimmäistä kertaa uusi pelaaja, kun Ronshad Shabazz tehnee debyyttinsä joukkueessa ja kotiyleisön edessä.


Kouvot on aloittanut kauden räväkästi ja majailee nyt sarjataulukon kolmannella sijalla kuudella voitolla ja kahdella tappiolla. Alla on myös kaksi peräkkäistä voittoa, kun viikonloppuna kouvolalaiset kaatoivat täpärästi Korihait 76-78 ja keskiviikkona jyräsivät Bisons Loimaan 99-72.


Kouvot, Kouvola


Tälle kaudelle saatiin monivuotinen tuttu näky Kouvojen penkin päätyyn: Jyri Lehtonen palasi Kouvojen valmentajaksi miltei kahden sapattivuoden ja lyhyen KTP-pestin jälkeen. Lehtonen tuttuun tapaan kaapi muutaman osuvan vahvistuksen joukkueeseensa ja liudan nuoria pelaajia.


Nuorista pelaajista Tuomas Hirvonen (edelleen vain 25-vuotias) on aloittanut kaksi edellistä peliään penkiltä, kun vahvasti kauden aloittanut Henri Permanto on napannut hänen paikkansa viisikossa.


Kouvot erityisen mielenkiintoiseksi tekee joukkueen sentteriosasto. Joukkue jyllää kahdella suomalaissentterillä, Hannes Pöllällä ja Ilmari Toikkasella, jotka jakavat minuutit suurin piirtein tasan 20 minuuttia per mies.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Hannes Pöllä


23-vuotias Hurja-Hannes pelaa käytännössä debyyttikauttaan Korisliigassa, vaikka hänelle onkin kertynyt kaksi ottelua pääsarjaa kaudelta 2014-15 Namika Lahden riveistä. 211-senttinen järkäle on tähän mennessä tilastoinut 9,5 pistettä ja 4,9 levypalloa ottelua kohden.


Suurempi yleisö on nähnyt Pöllästä pelkästään väläyksiä viimeiset vuoden – lähinnä kuuden Susijengi-matsin muodossa. Neljä edellistä kautta hän on viettänyt Yhdysvalloissa NCAA:ssa; ensin Oklahomassa Trae Youngin joukkuekaverina, sitten pienemmässä yliopistossa UT-Martinissa.


Pöllä on yksi Suomi-koripallon suurimpia lupauksia sentteriosastolla ja todennäköisesti Susijengin vakiokamaa seuraavat kymmenen vuotta. Toivottavasti kehittyminen jatkuu entisestään, koska tunnetusti isot pelaajat kypsyvät kukkaansa vähän hitaammin.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Amir Hinton


Hintonin 19,8 pistettä on Korisliigan toiseksi korkein pistekeskiarvo tähän mennessä. Siihen kylkeen 24-vuotias Hinton ottaa vielä 7,0 levypalloa.


Hinton pelasi yliopistouransa NCAA:n kakkosdivisioonassa huikeilla tilastoilla, jotka poikivat hänelle paikan New York Knicksin kesäliigajoukkueessa ja sittemmin G-liigan farmijoukkue Westchester Knicksissä.


Kyseessä on hänen ensimmäinen kautensa Yhdysvaltojen ulkopuolella ja mikäli alkukausi antaa osviittaa, niin ei tule jäämään myöskään viimeiseksi.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Kouvot, la 6.11.2021 klo 17:00 @ Nokian palloiluhalli

  • Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/BCNokia

  • Osallistu Pancho Villan tulosveikkaukseen BC Nokian kotiotteluissa ja voit voittaa jättimäisen sadan euron (100€) lahjakortin Pancho Villa Nokiaan.

  • Osallistuminen osoitteessa bcnokia.fi/tulosveikkausViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page