top of page

Näätien runkosarjan päätösottelussa Lapualla hurjat panokset – Alakulma järjestää fanibussin


BC Nokian runkosarja huipentuu lauantaina 21.1. klo 17:00 Lapuan urheilutalolla, jossa nokialaiset saavat vastaansa Kobrat. Alakulma järjestää fanibussin otteluun, jossa panoksena on paikka ylemmässä jatkosarjassa.


Missä mennään?


Kyseessä on Korisliigan toinen peräkkäinen kausi, jossa pelataan ensin runkosarja, jonka jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Ylemmän jatkosarjan kuusi joukkuetta varmistavat pudotuspelipaikkansa, kun taas alemmassa jatkosarjassa taistellaan kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta.


Formaatti tänäkin vuonna huipentuu viimeisellä kierroksella, jolloin moni asia on vielä avoin. BC Nokian kohdalla on selvää, että voitolla joukkue on ylemmässä jatkosarjassa, mutta tappiolla paikka on kiinni myös muiden otteluiden lopputuloksista.


Twitterissä Timo Mannonen on laskenut jo ansiokkaasti eri skenaariot, joihin muiden päät eivät välttämättä riitä.Runkosarjan viimeisen kierroksen yksi ottelu pelataan jo tänään, kun KTP-Basket ja Tapiolan Honka kohtaavat toisensa. Illan jälkeen ollaan siis viisaampia.


Kobrat, Lapua


Kobrat oli alkukauden komeetta, joka pitkälle marraskuuhun asti heilui sarjataulukon piikkipaikoilla. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli tyly: Kobrat löylytti loppunumeroin 62-100 Näätiä Nokialla.


Se kuitenkin osoittautui lapualaisten viimeiseksi voitoksi hetkeen. Nokia-murskajaisten jälkeen Kobrat hävisi peräti yhdeksän ottelua putkeen, kunnes tiistaina lapualaiset voittivat Korihait kahdella pisteellä.


Muutoksia Kobrien kokoonpanossa tapahtui reilu viikko sitten, kun Eric Adams Jr. käytti buyout-optionsa ja siirtyi pelaamaan Unkariin. Pikahälytyksellä Kobrat löysi uudeksi sentterikseen Javion Ogunyemin, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa Korisliigassa juuri Korihaita vastaan tilastoiden 7 pistettä ja 4 levypalloa.


Kobrien kantavat voimat tällä kaudella ovat olleet Danny Pippen II (19,2/7,5), Denzel Livingston (17,0/6,0) ja Kaelin KJ Jackson (16,4/4,0/6,6 syöttöä).


– Tiedämme jälleen kerran, mitkä panokset ovat. Ei tekosyitä, vaan erinomaisuutta, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Missä ja miten?


  • Kobrat – BC Nokia la 21.1.2023 klo 17:00 @ Lapuan Urheilutalobottom of page