Näätien musta kolmas jakso kostautui Kouvoja vastaan


BC Nokian kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi Nokialla, kun Kouvot käytti hyväkseen Näätien mustan kolmannen jakson, nousi rinnalle ja lopulta 86-91 (48-39) -vierasvoittoon.


Vaikka nokialaisilla onkin alla voittoputki, niin päävalmentaja Tero Vasell on kuuluttanut vahvaa neljäkymmentäminuuttista, jota ei näkynyt tälläkään kertaa. Ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia Kouvot horjui miltei kanveesissa, mutta puoliajalla vieraat nousivat jaloilleen tukevasti.


– Me olemme olleet aika hyvä kolmannen jakson joukkue. Ne asiat, jotka ovat vuotaneet, olemme saaneet tunnistettua ja sitten tilkittyä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi ottelun jälkeen.


Puoliajan yhdeksän pisteen johtoasemasta Kouvot nousi lopulta yhden pisteen taakse kolmannen neljänneksen aikana ja lopulta hetkittäin ohitse viimeisellä. Niko Mattila, Aapeli Alanen ja Armin Cane pitivät kovilla suorituksillaan Näädät pystyssä, mutta lopulta Kouvojen oiva puolustus viimeisen viiden minuutin aikana sai palkintonsa, kun kotijoukkueen heitot alkoivat kolisemaan raudoissa.


Alle minuutti ennen loppusummeria Juan Davis Jr. nosti hyökkäyslevypallosta Näädät kahden pisteen johtoon 86-84, mutta kokenut Ville Kaunisto vei kolmosellaan Kouvot viimeisen kerran johtoon. Nokia ei saanut enää koria aikaiseksi ja vieraat sinetöivät voiton vapaaheittoviivalta.


– Jos lähdettiin hakemaan tänään ehjää neljäkymmentäminuuttista, niin saimme kaksikymmentä minuuttia. Meidän murheenkryyni kolmas neljännes… se on vitsi. On surullista kuinka huonoja ollaan, Vasell kertoi ottelun jälkeen.


– Lopussa Kouvojen puolustus oli parempaa kuin meillä. Meidän puolustus ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin jälkeen passivoitui. Sitä pitää käydä lävitse, että miksi passivoidutaan kahdenkymmenen minuutin tauolla, kun silloin pitäisi ladata akut ja tulla uudella energialla.


Näädiltä viisi pelaaja ylsi kaksinumeroisille pistelukemille: Alanen (21/6), Cane (13/3/5 syöttöä), Sean O'Mara (14/6), Mattila (15/3/4) ja Davis Jr. (12/7). Kouvojen pistekaksikko oli Jeremy Morgan (24/5) ja David Gonzalvez (22/0/3), joka oli elementissään viimeisellä neljänneksellä.


– Jos me olimme viimeisellä kympillä huonoja tetläisiä, niin Gonzalvez oli työpaikkaohjaaja. Hän ohjasi ja vei. Me yritettiin rimpuilla perässä, mutta ei siitä mitään tullut, Vasell kiteytti.


Näädillä on nyt viikon mittainen pelitauko, kunnes ensi keskiviikkona 27.3. Nokialle saapuu vieraaksi Ura Basket.


Ottelutilastot

Yhteistyökumppanit

Asianajajatoimisto Klingendahl
leppakoski_logo_vaaka_rgb.png
Pohjola Sairaala_logo.png
Essity logo
kemvit.png
Wigren_sanalogo_raamitettu_270mm_cmyk.pn
tiketti
Verto
Solmio kassa
Kellopiste Paukku
Insecon_edited.jpg
Euronics Nokia
LVI T Kaapu
Pirkanmaan tilausliikenne
Harki_apteekki_logo.png
TPM palvelut oy
TeeKoo-Auto-Oy-logo.jpg
NIparmi jpeg.jpg
yöbaari-logo.png
aloharamen (läpinäkyvä).png
visit nokia
Olvi_valkea-800x800.png
nkhlogo.png

Toimisto

BC Nokia Näädät Oy

Välikatu 19

37100 Nokia

hanna.pirhonen@bcnokia.com

040 820 5900

Fanit

Seura

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Linkedin
  • TikTok
korisliiga

BC Nokian miesten edustusjoukkueen virallinen verkkosivu. Kaikki oikeudet pidätetään. Copyright © 2020 

BC Nokia Näädät Oy.