top of page

Näätien kiihtyvän vauhdin tukkeeksi saapuu Kataja Basket


BC Nokia kärkkyy kolmatta peräkkäistä voittoaan, kun keskiviikkona 15.12. klo 18:30 Näätien kotiluolaan, Nokian tunnelmalliseen palloiluhalliin, saapuu vieraaksi Kataja Basket.


Missä mennään?


Näätien kausi on ollut aikamoista vuoristorataa. Välillä on kuljettu aika synkissäkin vesissä, mutta jälleen kerran päävalmentaja Greg Gibson on saanut suitsutettua joukkueensa taistelemaan voitosta kynsin ja hampain.


Edelliset kaksi ottelua ovat olleet menestys. Kotivoitto Tampereen Pyrinnöstä oli jo kova, mutta viime viikon vierasvoitto Helsinki Seagullsista oli jo niin kova, ettei läpi pääse edes rälläkällä.


Voittojen myötä Nokialla on toistamiseen tällä kaudella orastava voittoputki. Jos keskiviikkona tulee voitto, niin kolmea peräkkäistä voittoa voinee jo voittoputkeksi kutsua.


Myös Kataja on ollut turbulenssissa. Alla on voitto Bisons Loimaasta, mutta sitä ennen joensuulaiset hävisivät neljä ottelua putkeen. Sarjataulukossa Kataja on nyt kymmenes (5 voittoa, 8 tappiota), kun taas Näädät ovat seitsemäntenä (6 voittoa, 8 tappiota).


Kataja Basket, Joensuu


Tämän vuosituhannen kestomenestyjä – ja eurokenttiä tasaisesti lähivuosina kolunnut – Kataja on ehkä hieman yllättäen päätynyt tällä kaudella sarjataulukon kolmanneksi viimeiseksi. Kataja ei ole samankaltaista nimivahvaa ja laajaa rosteria, mitä aikaisemmin, vaikka joukkueesta löytyykin Jamar Wilson ja Niko Mattila.


Muista suomalaista Tomi Lommi heittää kolmosia 42,9 prosentin tarkkuudella, Valtteri Mervola taas alkaa olemaan jo 19-vuotiaana erinomainen rotaatiopelaaja Korisliigassa.


Kuten niin monella muullakin Korisliiga-joukkueella, Katajalla on ollut vaikeuksia löytää sopivaa vahvistusnelikkoa, joilla mennä luotettavasti eteenpäin. Nyt Katajan nelikko on Rhamel Brown, Christopher McKnight, Rahlir Hollis-Jefferson ja vasta kaksi ottelua pelannut Nicholas Griffin.


McKnighilta ja Hollis-Jeffersonilta molemmilta löytyy jo ennestään Korisliiga-taustaa. McKnight pelasi Kauhajoelle kaudella 2018-19 ja on ollut tähän mennessä Katajan luotettavin vahvistus. Hollis-Jefferson taas pelasi Katajassa myös 2018-19, mutta paremmilla tilastoilla kuin nykyään.


Joukkue on kuitenkin huomattavan heittovoimainen, mikä voi pitkällä kaudella poikien voiton jos toisenkin ja joensuulaiset mustaksi hevoseksi kevään sarastaessa.


Vähän erilainen joukkue vastassa kuin edelliskohtaamisessamme. Kataja on joukkue, joka on kykenevä pistämään isoja pistelukemia taululle. Meille tulee olemaan iso haaste, miten saamme rajoitettua heidän hyvät heittopaikkansa mahdollisimman pieneksi. – Greg Gibson

Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Niko Mattila


Kukas muukaan? Mattilalla on nyt takanaan toinen kausi Katajassa, jota ennen hän vietti peräti viisi kautta Nokialla, ollen mukana muun muassa voittamassa SM-pronssia keväällä 2016.


Mattila on tällä kaudella tilastoinut Katajalle 9,3 pistettä, 1,3 levypalloa, 3,7 syöttöä ja 1,3 riistoa ottelua kohden. Paras suoritus tuli hänen kasvattajaseuraansa,Pyrintöä vastaan lokakuun lopussa, jolloin Niko heitti 20 pistettä.


Mattila on tällä kaudella heittänyt kolmosensa erinomaiselle prosentilla 45,5.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Nicholas Griffin


188-senttinen Griffin saapui susirajalle marraskuun loppupuolella Södertäljestä ja on ehtinyt pelata kaksi ottelua tähän mennessä. Jälki on ollut hyvää: 18,0 pistettä, 3,5 levypalloa ja 2,0 syöttöä.


Mutta Griffin myös täydentää Katajan vaarallisinta osa-aluetta: kolmosia. Kun joukkueessa on jo ennestään Lommi (kolmoset 42,9%), Mattila (45,5%), Wilson (45,0%) ja Mervola (47,1%), jotka pistävät palloa pussiin kaaren takaa mauttomalla tarkkuudella, niin myös Griffiniltä löytyy historiastaan kausia, joina hän on heittänyt kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Kataja Basket, ke 14.12.2021 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli

  • Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/BCNokia

  • BC Nokian kotiotteluissa on käytössä koronapassi

  • Osallistu Pancho Villan tulosveikkaukseen BC Nokian kotiotteluissa ja voit voittaa jättimäisen sadan euron (100€) lahjakortin Pancho Villa Nokiaan.

  • Osallistuminen osoitteessa bcnokia.fi/tulosveikkaus

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page