top of page

Näätien härkäviikko: Korismaanantai kotona, keskiviikko Stadissa ja perjantai-Pyrintö


BC Nokia esittelee oman versionsa härkäviikoista jo lokakuun puolella, kun Näädillä on edessä kolmen ottelun viisipäiväinen. Herkkua riittää kotiyleisölle kahden matsin verran, kun maanantaina 20.10. Nokialle saapuu Salon Vilpas ja perjantaina Tampereen Pyrintö.


(Ensimmäisenä Näätien pienen, mutta sitäkin toimeliaamman, sometiimin loihtima tunnelmavideo.)Korismaanantai! Korisliiga on ottanut uuden askeleen televisiotuotannossaan jo pelkästään sillä, että kaikki ottelut tuotetaan nykyään monikameratuotantoina, joten rakeiset automaattikamerat ovat vaihtuneet ammattilaisten pyörittämiin kameroihin. Se on nautintoa se. Elisa Viihde Sport -kanavat ja -kirjasto ovat vielä kaiken lisäksi vapaassa katselussa Näätien härkäviikon ajan. (Näädät, totta kai, suosittelee, että kotiottelut tullaan katsomaan paikan päälle mahdollisimman usein.)


Korismaanantai-konsepti on tuhti paketti, johon oman mausteensa tuo kattava ennakkostudio ja tiukat jälkispekulaatiot. Jos siis haluaa pysyä kartalla Korisliigan suhteen jollain muullakin tapaa kuin somen tai keskustelufoorumeiden (Moi, MattHeldman! Kiitos ja kumarrus pitkäjänteisestä työstä siihen suuntaan!) kautta, niin nämä maanantailähetykset ovat must see -kamaa. Näädät on ensimmäistä kertaa kyseisen tuotannon keskipisteessä ja vastassa on, ei enempää eikä vähempää, kuin…


Salon Vilpas – Hejsan, Hurrikaani!

Maanantai 20.10. klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli


Vilpas lähti kauteen yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina mestaruuteen. Suosikin viitta pitää kuitenkin aina kantaa ja, ainakin tähän mennessä, Vilpas on pitänyt sen harteillaan paremmin kuin hyvin. Viisi voittoa viidestä ottelusta tarkoittaa, että salolaiset ovat ainoina tappioton koko Korisliigassa.


Lähivuosien kestomenestyjälle on jäänyt kultamitali vielä sivu suun. Pelaajat ovat pitkälti samoja kuin parit viimeiset vuodet, mutta isoin muutos, ja nokialaisittain mielenkiintoisin, tapahtui päävalmentajan pallilla. Joonas Iisalo siirtyi veljensä Tuomas Iisalon apuriksi Bundesliigaan ja tilalle tuli sapattivuoteen jo valmistautunut Ville Tuominen.


Pelaajat ovat pitkälti samaa vanhaa tuttua. Joo, löytyy neljä vahvistusta. Joo, Reggie Dillard jatkoi vielä toisen kauden. Joo, löytyy Susijengin jätkiä aina Teemu Rannikosta, Juho Nenoseen ja Mikko Koivistoon. Mutta Henri Kantonen, voi herranjestas…Kaksi kautta sitten Kantonen voitti Korisliigan vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnon 6,4 pisteen, 3,4 levypallon ja 2,4 syötön keskiarvoilla. Viime kaudella minuutit ja tilastot vähän laskivat (ehkä osittain joukkueen leveyden vuoksi), mutta tällä kaudella tahti on huimaa: 12,2 pistettä, 4,6 levypalloa ja 3,2 syöttöä. Puhutaan vasta 22-vuotiaasta pelimiehestä.


Tulevaisuuden Susijengi-kamaa? Todennäköisesti. Susijengistä puheen ollen...


Helsinki Seagulls – Keitä meitä nyt on? Huff, Kotti, Heinonen, Kanervo…

Keskiviikko 23.10. klo 18:30 @ Töölön Kisahalli


Aikamoinen kokoonpano löytyy Helsingin päädystä. Shawn Huff ja Tuukka Kotti ovat jo ehtineet tehdä sellaiset urat ympäri maapallon, että he tuskin esittelyjä kaipaavat. Timo Heinoselle kyseessä on hänen 21. kautensa Korisliigassa, joten tuskin hänkään. Samat sanat voisi sanoa Antti Kanervosta, joka palasi Islannissa vietetyn kauden jälkeen takaisin Suomen kamaralle.


Päävalmentajana häärää Jussi Laakso, joka todellakin on juhlinut kaksi viimeistä vuotta Suomen mestaruutta. Ja kävi nostamassa vielä menneellä kesällä Suomen 18-vuotiaat tytöt EM-kisojen A-divisioonaan. Voiko voittamiseen kyllästyä?Jos Vilpas on yksi Korisliigan ennakkosuosikeista, niin Seagulls on the ennakkosuosikki. Töölössä tuskin enää tänä talvena lämmittää kaksi pronssimitalia, kun on tuollainen kokoonpano. Kisahallikin on ilmeisesti saatu aika hyvin täyteen. Ja ihan syystä.


Näädille Korisliigan kärkikaksikon kohtaaminen samalla viikolla on jo jonkinlainen savotta, mutta perjantaina pidot vain paranevat...


Tampereen Pyrintö – Paikallismatsit on kuulemma ihan ok

Perjantai 25.10. klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli


Viikonlopun viettoon nokialaiset koripallofanit pääsevät maa täynnä makeaa, kun perjantaina Nokialla saapuu vieraaksi rakas paikallisvastustaja Tampereen Pyrintö. Kyseessä on tämän Korisliiga-kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikalliskamppailu.


Pyrinnön lähihistoria pudotuspeleissä on ollut rankka, kun tamperelaiset ovat hävinneet yhdeksän peräkkäistä pudotuspeliottelua. Tästä syystä, todennäköisesti, päävalmentaja Sami Toiviainen on tuonut vahvistusrintamalla pelaajistoon kokemusta: BJ Raymond on monissa liemissä keitetty könsikäs, joka juhli viitisen vuotta sitten SM-kultaa Pyrinnössä ja Raymond Nixon on tuttu jätkä Toiviaiselle jo Lahti-vuosilta edelliseltä vuosikymmeneltä. Suomalaisista taas Antero Lehto on aloittanut kauden väkevästi – onhan kyseessä Pispalan sällin jo 20. kausi Suomen pääsarjassa.


Loukkaantumisilta ei Pyrinnön leirissä ole vältytty. Petri Heinonen on poissa vielä pitkään. LJ Rose pelannee jo tällä viikolla, mutta onko se jo Pyrinnön keskiviikkoisessa Kauhajoki-matsissa vai vasta perjantaina, on vielä epäselvää. Osku Heinonen on todennäköisesti koko ensi viikon poissa. Yhtä kaikki, ainahan nämä Pirkanmaan paikalliskamppailut ovat kovia vääntöjä, jotka sytyttävät pelaajat ja yleisön ainutlaatuisella tavalla.


Lippuja maanantain ja perjantain matseihin voi ostaa Tiketistä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page