top of page

Näädille tappiotuliaisia Joensuusta Korisliiga-avauksessa


Korisliiga-kausi 2019/2020 lähti käyntiin BC Nokian osalta lauantaina 28.9. Joensuussa, kun Näädät kärsi 79-72 (44-31) -tappion Kataja Basketille.


Korisliigan alkumetrien aikana ollaan harvoin yhtä raajarikkoisia, kun molemmat joukkueet lauantai-iltana Joensuussa. Sekä Katajalta että Näädiltä puuttui molemmilta kaksi ulkomaalaisvahvistusta, mutta se perinteisesti tarkoittaa suomalaisten esiinmarssia.


Kopin otti vierailta Daniel Dolenc, Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen. Tripla-D oli sitä parhaimpaa Dolencia, johon hän ennen viime kautta rasittaneita loukkaantumisia ylsi: 12 pistettä, 17 (!) levypalloa, 4 syöttöä ja 2 torjuntaa on mainio tilastorivi kelle tahansa, puhumattakaan 26-vuotiaalle suomalaissentterille. Korisliiga-tulokkaista Hopkins (15/4) heitti pisteensä tarkasti ja Nikkarinen (7/0/3 syöttöä) keräsi plus-miinus-tilastoikseen +13.


Katajalta taas JBA:n pelaajahautomosta itään nostettu Valtteri Leppänen (7/0) yllätti positiivisesti ja Aapeli Alanen (15/9) kuritti entistä joukkuettaan liialti nokialaissilmin.


Näädät vajosi ensimmäisellä puoliajalla pahimmillaan 16 pisteen taakse, mutta puoliajan jälkeen nokialaiset nousivat hämmentävästi yhdeksän pisteen johtoon, josta Kataja nousi vielä seitsemän pisteen voittoon päätösneljänneksen puolessa välissä. Sekavaa, mutta näillä lähtökohdilla se harvoin on muuta.


Päävalmentaja Greg Gibson:

Olen ylpeä joukkueestani tappiosta huolimatta. Meillä on ollut vaikea pre-season, mutta tulimme taistelemaan voitosta. Tarvitsemme juuri tätä eli 5-5-pelejä ja harjoituksia alle.

Näätien vahvistuksista Stacy Davis (11/12) jäi tupla-tuplasta huolimatta parannettavaa, kun taas Demarcus Holland (14/1) vetreytyi ottelun kuluessa. Katajan pistetykki oli mies, jonka nimi on parempi copypasteta, Jarred Ogungbemi-Jackson (19/7/6 syöttöä).


Joensuussa juhlittiin myös Kataja Basketin 70-vuotista historiaa ja samalla kattoon nostettiin Petri Virtasen ja Sami Lehtorannan pelipaidat. Onnittelut molemmille pelimiehille!


Kausi on täten aloitettu ja pelit jatkuvat ensi keskiviikkona vierasottelussa Lahti Basketballia vastaan. Huhujen mukaan Alakulman tunnelmallinen bussimatka kohti Lahtea on varmistunut jo, mutta tilaa löytyy vielä muualtakin kuin bussikuskin sylistä.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page