top of page

Näädillä hurja ryhtiliike, hallitseva Suomen mestari kaatui jatkoajalla

Päivitetty: 10. lokak. 2019




BC Nokia esitteli parasta taistelutahtoaan ja aggressiivisuuttaan Kauhajoella, kun Näädät selätti Karhu Basketin jatkoajan jälkeen 94-102 (34-34, 82-82).


Jos ottelua vertaa viime perjantaiseen, niin ero oli aikamoinen. Alusta lähtien päävalmentaja Greg Gibsonin peräänkuuluttama keskittyminen ja yritys olivat uomissaan. Tällainen esitys yleensä poikii hyvää peliä sekä yksittäisiä huippusuorituksia, kuten nämä Tyler Flackin ja Daniel Dolencin donkit.




Varsinaisen peliajan umpeutumisen lähentyessä Näädiltä meinasi loppua miehet: Dolenc (10/5), Flack (4/2) ja Demarcus Holland (12/3/3 syöttöä) joutuivat jättämään peliparketin viiden virheen vuoksi, mutta onneksi penkiltä löytyi tuoretta kaveria. Vähille minuuteille aikaisemmissa peleissä jäänyt Teemu Sulonen (9/0) odotti tilaisuuttaan ranne lämpimänä upottamalla Shawn Hopkinsin (16/7) kanssa elintärkeät kolmoset, jotka tasoittivat pelin.


Olemme aggressiivisia, joten pitkän kauden aikana meille tulee tällaisia pelejä, joissa virheitä kertyy. Teemu Sulonen oli isossa roolissa tänään. Hän voi olla minulle vihainen, koska ei ole saanut minuutteja aikaisemmin, mutta hän oli valmiina. – Greg Gibson

Kori korista -tilanteessa Stacy Davis (28/10) ja Niko Mattila (16/4/3 syöttöä) pitivät huolen, että ottelu jatkui bonusajalle. Viisikolla Mattila-Sulonen-Hopkins-Nikkarinen-Davis läpi jatkoajan pelannut Näädät hoiti homman kotiin. Hopkins nousi esiin irtopallotaisteluissa, Mattila kovalla kolmosella ja Sulonen teki sen, mitä Sulonen tekee: buckets.


Tulokas Nikkarinen oli jälleen vauhdissa seitsemällä pisteellä ja yhtä monella syötöllä. Plus-miinus-tilasto osoittaa kaikkein parhaiten Nikkarisen kontribuution: +23. Onhan sitä ennenkin siinä loistettu…


Jaksettiin jauhaa omaa peliä, varsinkin puolustuspäässä, ja ei luovutettu vastoinkäymisten kohdalla. – Lassi Nikkarinen

Näätien tapaan myös Karhu Basket kärsi virhevaikeuksista, kun Antti Niskanen (8/3) ja Cameron Jones (11/3) saivat tilinsä täyteen. Lähihistoriaa katsoen poikkeuksellisesti jo kaksi kotipeliä putkeen hävinneen Karhu Basketin etevimmät pistemiehet olivat Okko Järvi (20/1) ja Samuel Givens (20/7).


Tästä on hyvä jatkaa. Viikon päästä tiistaina 15.10. Näädät matkustaa uudestaan Pohjanmaalle ottamaan mittaa Lapuan Kobrista, kunnes maanantaina 21.10. joukkue pelaa kotiyleisönsä eteen. Silloin vastaan saapuu yksi Salon Vilpas.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page