top of page

Näädillä ällistyttävä päätösneljänneksen ryöppy


Nokian palloiluhallilla nähtiin yksi tämän kauden uskomattomimmista nousuista, kun BC Nokia nousi 16 pisteen takaa 89-78 (37-46) -voittoon KTP-Basketia vastaan. Näädät vei viimeisen neljänneksen peräti 34-7.


Parhaimmissakin näytelmissä kaikki ennen loppunäytöstä on pelkkää pohjustusta. Kolmen neljänneksen ajan Näädät ei näyttänyt oikeastaan minkäänlaisia enteitä siitä, että joukkue vielä nousee taistelemaan voitosta.


– Kolme neljännestä oli aikamoista perässä juoksemista ja sellaista tahtotilan ylläpitämistä, että kyllä me tästä selvitään. Oltiin todella lähellä reunaa ja vajoamista todella syvään kuiluun, Näätien päävalmentaja Tero Vasell kertoi ottelun jälkeen.


Kuudentoista pisteen takaa kotijoukkueen sytyttäjäksi nousi kapteeni Dragan Labovic, joka oli siihen mennessä vielä pisteissä nollilla. Mutta viimeisellä kymmenellä minuutilla serbian jätiltä onnistui kaikki.


Hyökkäyslevypallon kautta Labon pistetili aukesi, jonka jälkeen nähtiin kolmosta, virheestä huolimatta punnerrus korin alta, vikkeläjalkaisia (!) riistoja ja jopa yksi kalastettu hyökkääjänvirhe. Näädät nousi hurmioon, joka sytytti koko palloiluhallin sellaiseen metakkaan ja fiilikseen, jota kuvailee tässä tilanteessa parhaiten video.Ällistyttävästi nokialaiset takoivat päätösneljännekseen 34 pistettä ja kotkalaiset jäivät vain seitsemään. Tästä seitsemästä vielä kolme tuli Jalen Jacksonin viimeisten sekuntien kolmosella.


– Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun tällä kaudella istun tässä ja minulla on jotain positiivista sanottavaa. Vihdoinkin me heräsimme oikeaan aikaan ja näytimme, että miten pystymme pelaamaan, illan parhaaksi pelaajaksi valittu Labovic kertoi lehdistötilaisuudessa.


– Kun ketsuppipullo aukesi, niin sitten mentiin. KTP:llä on menossa vaikea vaihe ja samaan aikaan me saamme kotikentällä flow-tilan ja jengin mukaan. Ei me mitään taktiikkaa vaihdettu, vaan saatiin pari heittoa sisään ja huomattiin, että tämä korishan on aika siistiä, Vasell kertoi.


Labovic (17/6), Aapeli Alanen (14/9/5 syöttöä), Sean O'Mara (12/7) ja läpi ottelun skorausvoimaa tuonut Armin Cane (26/7/5 syöttöä) erottuivat pistenikkareina, mutta päätösneljänneksen hulinoissa kovat kolmoset upottivat myös Niko Mattila (8/3) ja Juan Davis Jr. (8/8). Aleksi Kantonen (6/0) toi taas merkityksellisen vaihdon ensimmäisellä puoliajalla.– Aleksi toi loistavasti energiaa ja mallia, että kun antaa kaikkensa, niin asioita tapahtuu. Se loi uskoa, Vasell kehaisi.


Maajoukkuetauon jälkeen vielä voitottoman KTP:n paketti näytti romahtavan pahasti lopussa.


– Meidän henkisessä mielentilassa vastoinkäymiset vaikuttavat megalomaanisella tavalla. 27-28 minuuttia toteutimme erittäin hyvin ja jätkät oli keskittyneitä. Sitten pari todella heikkoa heittoa, kaveri heittää toiseen päähän pari kolkkia sisään, heille henki päälle ja meillä meni usko, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kommentoi.


Kotkalaisten tehomiehet olivat Tyrell Nelson (11/9), Antto Nikkarinen (11/3/4 syöttöä), Juho Lehtoranta (12/4) ja Jackson (15/5).


Näädät on nyt kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa ja seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Nokialla Kouvoja vastaan.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page